Frank Westerman - Stikvallei

Schrijver:
Titel: Stikvallei
ISBN: 9789085161257
Uitgever: Frank Westerman
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Stikvallei is een non-fictie boek geschreven door Frank Westerman. Het boek vertelt het verhaal van de vulkaanuitbarsting in het Afrikaanse Kameroen in 1986, waarbij een meer van koolstofdioxide gas uitstootte en meer dan 1700 mensen het leven kostte.

In Stikvallei combineert Westerman zijn persoonlijke ervaringen en onderzoek met historische feiten en interviews om een gedetailleerd en meeslepend verslag te geven van deze tragische gebeurtenis. Hij begint met het beschrijven van zijn eigen reis naar Kameroen, waar hij de plek bezoekt waar de uitbarsting plaatsvond. Hij ontmoet overlevenden en nabestaanden en luistert naar hun verhalen, waardoor hij een dieper inzicht krijgt in de impact van de ramp op de lokale gemeenschap.

Het boek gaat verder met het onderzoeken van de geschiedenis van Kameroen en de politieke en sociale context waarin de uitbarsting plaatsvond. Westerman beschrijft de koloniale geschiedenis van het land en de invloed van buitenlandse machten op de ontwikkeling ervan. Hij onderzoekt ook de rol van de overheid en de wetenschap bij het voorkomen en reageren op de ramp.

Daarnaast besteedt Westerman aandacht aan de wetenschappelijke aspecten van de uitbarsting. Hij legt uit hoe het meer van koolstofdioxide gas zich heeft gevormd en waarom het zo gevaarlijk was. Hij beschrijft ook de inspanningen van wetenschappers om de uitbarsting te voorspellen en te begrijpen, en hoe deze kennis kan worden toegepast om toekomstige rampen te voorkomen.

Stikvallei is niet alleen een verslag van de vulkaanuitbarsting, maar ook een reflectie op de menselijke natuur en de complexiteit van rampen. Westerman onderzoekt de psychologische en emotionele impact van de ramp op de overlevenden en de manier waarop ze ermee omgaan. Hij stelt ook vragen over verantwoordelijkheid en schuld, en de ethische dilemma's waarmee wetenschappers en overheden worden geconfronteerd bij het omgaan met dergelijke rampen.

Het boek is geschreven in de kenmerkende stijl van Westerman, waarin hij feitelijke informatie combineert met persoonlijke observaties en reflecties. Zijn levendige en meeslepende schrijfstijl maakt het boek toegankelijk en boeiend voor zowel lezers met interesse in wetenschap als voor degenen die geïnteresseerd zijn in menselijke verhalen en de impact van rampen.

Stikvallei is een indrukwekkend en informatief boek dat de lezers meeneemt op een reis naar een vergeten ramp en hen laat nadenken over de complexe relatie tussen mens en natuur. Het is een eerbetoon aan de slachtoffers van de uitbarsting en een oproep tot meer bewustzijn en actie om toekomstige rampen te voorkomen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Frank Westerman - Stikvallei