Baarda, Th. A. van & A.H.M. van Iersel & D.E.M. Verweij (redactie)

Schrijver:
Titel: Praktijkboek Militaire Ethiek - Ethische vraagstukken, morele vorming, dilemmatraining
Taal: Nederlands
Uitgever: Damon
Bijzonderheden: Paperback, in goede staat
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het Praktijkboek Militaire Ethiek is een vervolg op het boek Militaire Ethiek en morele dilemma's van militairen in theorie en praktijk, dat in de wandeling het 'basisboek' genoemd wordt. Waar het Basisboek het accent legt op de wetenschappelijke fundering van militaire ethiek, gaat het in het Praktijkboek om de concrete toepassing.

Het rijk geïllustreerde boek begint met enkele hoofdstukken die in bet bijzonder zijn geschreven voor officieren in opleiding bij de krijgsmachtdelen. Er zijn tal van voorbeelden in te vinden, onder andere ontleend aan de operaties in Irak en Afghanistan. Gedetailleerd wordt ingegaan op de vraag hoe commandanten gewenst gedrag kunnen bevorderen en ongewenst gedrag kunnen bestrijden. Bijzondere aandacht verdienen de hoofdstukken over morele vraagstukken bij de Marine en de Luchtrnacht omdat in de vakliteratuur tot dusver weinig aandacht is geschonken aan de morele vragen van varend en vliegend personeel.

Het Praktijkboek vervolgt met een aantal hoofdstukken die relevant zijn voor specifieke diensten, zoals de Militair Geneeskundige Dienst en de Vertrouwenspersoon. Daarna wordt in een cluster hoofdstukken aandacht geschonken aan het onderwijs in militaire ethiek, waarbij er wordt ingegaan op dilemmatraining en het Socratisch gesprek als onderwijsmethode.

Ten behoeve van de cursist is een apart hoofdstuk opgenornen met oefendilemma's. Tenslotte krijgt de lezer vergelijkingsmateriaal aangeboden in de vorm van twee hoofdstukken over her ethiekbeleid en het ethiekonderwijs bij de politie. Achterin het boek is een aantal interessante bijlagen te vinden over onder andere het Iran/contra schandaal, het internationaal humanitair recht en het dragen van verantwoordelijkheid.

Het boek telt twintig hoofdstukken die voor een belangrijk deel zijn geschreven door militairen. Terwijl het Bureau voor Ethiek en Krijgsmacht de redactionele eindverantwoordelijkheid voor de inhoud draagt, gaan de bevelhebbers van de krijgsmachtdelen er mee akkoord dat het boek wordt gebruikt voor het militaire onderwijs.
Verder lezen

Doornweerdje uit Oosterbeek

zakelijk

Logo Doornweerdje

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.
De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.
Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Baarda, Th. A. van & A.H.M. van Iersel & D.E.M. Verweij (redactie) - Praktijkboek Militaire Ethiek - Ethische vraagstukken, morele vorming, dilemmatraining

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Doornweerdje

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Duoshop
    Kamer van Koophandel nummer: 09174375
    NL818444071B01
    www.doornweerdje.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.