Chetan Bhagat - 2 States

Schrijver:
Titel: 2 States
ISBN: 9788129135520
Uitgever: Rupa Publications India Pvt Ltd.
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 8,05
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek '2 States' is een roman geschreven door de Indiase auteur Chetan Bhagat. Het verhaal draait om de liefdesrelatie tussen Krish, een Noord-Indiase jongen, en Ananya, een Zuid-Indiase meisje.

Krish en Ananya ontmoeten elkaar tijdens hun studie aan de prestigieuze Indian Institute of Technology (IIT) in Delhi. Ze worden verliefd en besluiten om te trouwen. Echter, er is één groot obstakel: hun verschillende culturele achtergronden. Krish is een Punjabi, afkomstig uit het noorden van India, terwijl Ananya een Tamil is, afkomstig uit het zuiden van India.

De ouders van Krish en Ananya zijn zeer traditioneel en hebben moeite met het idee van een intercultureel huwelijk. Ze hebben diepgewortelde vooroordelen en stereotypen over elkaars gemeenschappen. Krish en Ananya worden geconfronteerd met talloze uitdagingen en obstakels terwijl ze proberen hun liefde te behouden en hun ouders te overtuigen van hun relatie.

Het verhaal volgt Krish en Ananya terwijl ze proberen de kloof tussen hun families te overbruggen. Ze maken gebruik van verschillende strategieën en trucs om hun ouders te laten inzien dat liefde belangrijker is dan culturele verschillen. Ze organiseren ontmoetingen tussen hun families, proberen begrip te kweken en tonen aan dat ze bereid zijn om compromissen te sluiten.

'2 States' is niet alleen een liefdesverhaal, maar ook een verhaal over de strijd tussen traditie en moderniteit in India. Het boek werpt een licht op de diepgewortelde culturele verschillen en vooroordelen die nog steeds bestaan in de Indiase samenleving. Het laat zien hoe deze verschillen invloed kunnen hebben op persoonlijke relaties en hoe moeilijk het kan zijn om deze te overwinnen.

Chetan Bhagat, bekend om zijn realistische en toegankelijke schrijfstijl, weet de lezers te boeien met zijn levendige personages en pakkende dialogen. Hij weet de complexiteit van interculturele relaties op een humoristische en meeslepende manier te beschrijven. Het boek is zowel vermakelijk als informatief, en biedt inzicht in de Indiase samenleving en cultuur.

'2 States' is een bestseller geworden in India en heeft ook internationaal succes gekend. Het boek is in 2014 verfilmd onder dezelfde titel, met acteurs Arjun Kapoor en Alia Bhatt in de hoofdrollen. Het verhaal heeft veel lezers geïnspireerd en heeft bijgedragen aan het bespreekbaar maken van interculturele relaties in India.

Kortom, '2 States' is een boeiende roman die de lezers meeneemt op een reis door de complexiteit van interculturele relaties in India. Het is een verhaal over liefde, familie en de strijd om traditie en moderniteit met elkaar te verzoenen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Chetan Bhagat - 2 States