Oliver Sacks - Een antropoloog op Mars

Schrijver:
Titel: Een antropoloog op Mars
ISBN: 9789041710550
Uitgever: Uitgeverij Rainbow Bv
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 5,30
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Een antropoloog op Mars' is geschreven door Oliver Sacks, een gerenommeerde neuroloog en schrijver. In dit boek neemt Sacks de lezers mee op een fascinerende reis door de wereld van de neurologische aandoeningen.

Het boek bestaat uit zeven verschillende verhalen, elk gewijd aan een individu met een unieke neurologische aandoening. Sacks beschrijft deze mensen als 'antropologen op Mars', omdat hun aandoeningen hen in een andere realiteit lijken te plaatsen, een realiteit die voor de meeste mensen onbekend en onbegrijpelijk is.

Elk verhaal is een diepgaand portret van een persoon en zijn of haar leven met een specifieke aandoening. Zo ontmoeten we bijvoorbeeld een schilder die na een ongeluk volledig kleurenblind is geworden, maar toch blijft schilderen en een unieke artistieke stijl ontwikkelt. We maken ook kennis met een man met het syndroom van Tourette, die oncontroleerbare tics heeft maar toch een succesvolle carrière als chirurg heeft opgebouwd.

Sacks gebruikt zijn wetenschappelijke achtergrond om de lezers een dieper inzicht te geven in de complexiteit van deze aandoeningen. Hij combineert zijn medische kennis met empathie en begrip, waardoor de verhalen niet alleen informatief zijn, maar ook emotioneel aangrijpend.

Het boek onderzoekt ook de impact van deze aandoeningen op de identiteit en het dagelijks leven van de betrokkenen. Sacks laat zien hoe mensen zich aanpassen aan hun aandoeningen en hoe ze hun unieke persoonlijkheden behouden, ondanks de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.

Daarnaast werpt het boek ook een licht op de bredere implicaties van neurologische aandoeningen voor de samenleving. Het daagt de traditionele opvattingen over normaliteit en afwijking uit en laat zien dat er schoonheid en waarde kan schuilen in de meest ongewone geesten.

'Een antropoloog op Mars' is een meeslepend en ontroerend boek dat de lezers uitdaagt om hun begrip van de menselijke geest en de diversiteit van de menselijke ervaring te vergroten. Het is een eerbetoon aan de veerkracht en de unieke capaciteiten van de menselijke geest, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden.

Het boek is geschreven in een toegankelijke en meeslepende stijl, waardoor het zowel voor leken als voor professionals op het gebied van neurologie interessant is. Het biedt een diepgaand inzicht in de complexiteit van de menselijke geest en de wonderen van de neurologie.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Oliver Sacks - Een antropoloog op Mars Oliver Sacks - Een antropoloog op Mars