Wina Born - Irische Kunst aus drei Jahrtausenden

Schrijver:
Titel: Irische Kunst aus drei Jahrtausenden
ISBN: 9789062010066
Uitgever: Ideeboek B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 4,55
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
VOLKOMEN WIJNBOEK WINA BORN

Voor feestelijk wijndrinken. Proeven, kiezen, kopen, bewaren


Wina Born (Sliedrecht, 21 augustus 1920 - Amsterdam, 6 augustus 2001) was een Nederlands culinair journalist en werd ook wel 'de moeder van de Nederlandse gastronomie' genoemd. In 1949 verschenen haar eerste artikelen, in het toen juist opgerichte maandblad Wijn. In de jaren vijftig had nog vrijwel niemand in Nederland van gastronomie gehoord en in die sobere jaren na de Tweede Wereldoorlog werd er nauwelijks wijn gedronken. Rond 1960 keerde het tij: iedereen dronk weleens wijn, sherry werd populair, en de receptenrubriek van Wina Born in het weekblad Margriet verschafte haar landelijke bekendheid. Met haar echtgenoot Han Born reisde ze het hele land af en liet ze duizenden Nederlanders voor het eerst kennismaken met Franse wijn en kaas. Over haar buitenlandse reizen schreef ze vele reportages, onder meer in het maandblad Avenue, waarvoor ze ook restaurants beoordeelde.
Tussen 1962 en 2000 schreef en vertaalde ze meer dan honderd boeken over wijn en over koken en verleende haar medewerking aan diverse kranten, zoals het Parool en de Telegraaf, en aan vele tijdschriften. Ook leidde ze tussen 1974 en 1994 jaarlijks wijn- en culinaire reizen voor de Stichting voor Academische reizen, onder meer naar Hongarije, Roemenië, Bulgarije en Turkije. Culinaire journalistiek was destijds nieuw voor Nederland, maar in de jaren zestig zette Wina Born de toon. Ze leerde de Nederlandse man en vrouw buitenlandse eetgewoonten kennen en maakte het uit eten gaan tot een populaire recreatieve bezigheid. Koks waren vóór die tijd anonieme werkers in de keuken. Wina Born heeft van restaurantkoks niet alleen kunstenaars, maar ook bekende Nederlanders gemaakt.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wina Born - Irische Kunst aus drei Jahrtausenden Wina Born - Irische Kunst aus drei Jahrtausenden Wina Born - Irische Kunst aus drei Jahrtausenden