C. Oorthuys - Antwerpen

Schrijver:
Titel: Antwerpen
ISBN: 9789059370647
Uitgever: Lubberhuizen, Uitgeverij Bas
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 19,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Kort na de bevrijding reisde fotograaf Cas Oorthuys (1908-1975) verschillende keren naar Antwerpen om de schoonheid van de stad en haar bewoners vast te leggen. Oorthuys' foto's zijn uniek, ook omdat uit deze naoorlogse periode vrijwel geen andere foto's bekend zijn. Destijds bleven de circa zevenhonderd foto's grotendeels ongepubliceerd, nu is uit deze foto's voor het eerst een uitgebreide selectie gemaakt.
Oorthuys koos voor een optimistische kijk op het heden, niet op wat er in de oorlog was gebeurd. De voor hem zo typerende stijl is in deze foto's al herkenbaar: een hoog standpunt, de mens altijd centraal in treffende straatbeelden, prachtig strijklicht met lange schaduwen, verrassende diagonalen en ruime horizonnen, in een lijnenspel van shceepskranen en in het zonlicht dat spelt met de ochtendnevel. 'In de lens van Oorthuys begint de steenmassa waaruit de stad bestaat een zelfstandig leven te leiden, krijgen haar bewoners een gezicht, verraadt haar sfeer dat zee en haven is.'
George van Cauwenbergh is de bekendste Antwerpse stadsgids. Hij publiceerde verscheidene boeken over de stad en op stadszender ATV vertelt hij over bijzondere Antwerpse gebouwen.
Willem Ellenbroek, journalist en publicist, schreef het nawoord over Cas Oorthuys.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

C. Oorthuys - Antwerpen