Orgullo Y Prejuicio / Pride and Prejudice

Schrijver:
Titel: Orgullo Y Prejuicio / Pride and Prejudice
ISBN: 9788437606781
Uitgever:
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,65
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Orgullo y Prejuicio, ook bekend als Pride and Prejudice, is een roman geschreven door de Engelse schrijfster Jane Austen. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1813 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest geliefde klassiekers in de Engelse literatuur.

Het verhaal speelt zich af in het Engeland van de vroege 19e eeuw en volgt de levens van de Bennet-zussen, met name Elizabeth Bennet. Elizabeth is een slimme en levendige jonge vrouw, die haar tijd doorbrengt met het lezen van boeken en het genieten van de natuur. Ze woont samen met haar ouders en vier zussen op het platteland van Hertfordshire.

Wanneer een rijke en knappe vrijgezel genaamd Mr. Bingley zich in de buurt vestigt, veroorzaakt dit opschudding in de lokale gemeenschap. De Bennet-zussen worden uitgenodigd voor een bal waar ze Mr. Bingley en zijn vriend, de arrogante Mr. Darcy, ontmoeten. Elizabeth voelt zich meteen aangetrokken tot de charmante Mr. Wickham, terwijl ze een afkeer ontwikkelt voor de hooghartige Mr. Darcy.

Terwijl het verhaal zich ontvouwt, worden de complexe sociale normen en verwachtingen van de tijd blootgelegd. Elizabeth en haar zussen worden geconfronteerd met de druk om een goede huwelijkskandidaat te vinden, aangezien hun familie geen mannelijke erfgenaam heeft en hun landgoed na de dood van hun vader zal worden geërfd door een verre neef.

Elizabeth en Mr. Darcy blijven elkaar tegenkomen en hun meningsverschillen en vooroordelen zorgen voor de nodige spanningen. Maar naarmate het verhaal vordert, begint Elizabeth langzaam haar mening over Mr. Darcy te heroverwegen. Ze ontdekt dat hij niet zo arrogant is als ze dacht en dat er meer achter zijn koele façade schuilt.

Orgullo y Prejuicio is een verhaal over liefde, vooroordelen en de zoektocht naar ware identiteit. Het onderzoekt de complexiteit van menselijke relaties en de impact van sociale klasse en status op het individu. Jane Austen staat bekend om haar scherpe observaties van de samenleving en haar vermogen om personages tot leven te brengen met humor en diepgang.

Het boek is een tijdloze klassieker die nog steeds relevant is in de moderne tijd. Het heeft talloze verfilmingen en aanpassingen geïnspireerd en blijft lezers over de hele wereld betoveren met zijn meeslepende verhaal en onvergetelijke personages. Orgullo y Prejuicio is een must-read voor liefhebbers van romantiek, literatuur en sociale commentaar.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.