Stoner

Schrijver:
Titel: Stoner
ISBN: 9789127144583
Uitgever:
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,95
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Stoner' is een roman geschreven door John Williams en werd voor het eerst gepubliceerd in 1965. Het verhaal speelt zich af in het Amerika van de vroege 20e eeuw en volgt het leven van William Stoner, een boerenzoon uit Missouri.

Stoner groeit op in een arme boerenfamilie en wordt door zijn ouders naar de universiteit gestuurd om landbouwkunde te studeren. Tijdens zijn studie ontdekt hij echter zijn passie voor literatuur en besluit hij Engels te gaan studeren. Dit leidt tot een breuk met zijn ouders, die zijn keuze niet begrijpen.

Na zijn afstuderen krijgt Stoner een baan als docent Engels aan de universiteit waar hij studeerde. Hij is een toegewijde en gepassioneerde leraar, maar zijn carrière wordt belemmerd door politieke intriges en persoonlijke conflicten met collega's. Ondanks deze tegenslagen blijft Stoner vasthouden aan zijn liefde voor literatuur en zijn toewijding aan zijn studenten.

Het boek volgt Stoner gedurende zijn hele leven, waarin hij geconfronteerd wordt met persoonlijke en professionele uitdagingen. Hij trouwt met Edith, een vrouw die hem uiteindelijk teleurstelt en met wie hij een moeizame relatie heeft. Ze krijgen een dochter, Grace, maar ook deze relatie is niet bevredigend.

Stoner vindt troost en voldoening in zijn werk en in zijn affaire met een jonge docente, Katherine. Deze affaire brengt echter ook weer nieuwe problemen met zich mee en uiteindelijk eindigt het in een tragedie.

Het boek 'Stoner' is een introspectieve roman die de lezer meeneemt in de innerlijke wereld van de hoofdpersoon. Het verkent thema's als liefde, teleurstelling, de zoektocht naar betekenis en de worsteling met het leven. Het is een verhaal over een gewone man die zijn weg probeert te vinden in een wereld die hem niet altijd gunstig gezind is.

Wat dit boek zo bijzonder maakt, is de manier waarop John Williams de complexiteit van het menselijk bestaan weet te vangen in eenvoudige en heldere taal. Hij schrijft met een ingetogen stijl die de emoties en gedachten van Stoner op een indringende manier overbrengt.

'Stoner' is een tijdloze roman die de lezer raakt en aan het denken zet. Het is een boek dat gaat over de zoektocht naar betekenis en de worstelingen die daarbij horen. Het is een verhaal dat je niet snel loslaat en dat je nog lang bijblijft na het omslaan van de laatste pagina.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.