Iwan S. Turgenjew - Väter und Söhne

Schrijver:
Titel: Väter und Söhne
ISBN: 9783423281386
Uitgever: Dtv Verlagsgesellschaft
Bijzonderheden: Conditie: Goed, specifieke informatie: © 1986.
Prijs: € 4,85
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Väter und Söhne, ook bekend als Vaders en zonen, is een roman geschreven door de Russische auteur Ivan Turgenev. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1862 en wordt beschouwd als een van de belangrijkste werken uit de Russische literatuur.

Het verhaal speelt zich af in het Rusland van de jaren 1860 en volgt de levens van twee generaties: de oudere generatie van vaders, vertegenwoordigd door Nikolaj Petrovitsj Kirsanov, en de jongere generatie van zonen, vertegenwoordigd door zijn zoon Arkadij. Het boek onderzoekt de generatiekloof en de conflicten tussen de traditionele waarden van de oudere generatie en de nieuwe ideeën en idealen van de jongere generatie.

Arkadij, een jonge idealistische student, keert terug naar het landgoed van zijn vader na zijn studie in Sint-Petersburg. Hij brengt zijn vriend Jevgeni Bazarov mee, een nihilistische medestudent die bekend staat om zijn radicale ideeën en afwijzing van de gevestigde orde. De komst van Bazarov zorgt voor spanningen tussen de generaties, aangezien zijn nihilistische overtuigingen botsen met de traditionele waarden van de vaders.

Het boek verkent verschillende thema's, waaronder de rol van de intelligentsia in de samenleving, de zoektocht naar betekenis en identiteit, en de complexiteit van menselijke relaties. Turgenev schetst een levendig portret van de Russische samenleving in die tijd, waarin de oude aristocratische orde begint te wankelen onder invloed van nieuwe ideeën en sociale veranderingen.

Een belangrijk aspect van het boek is de karakterontwikkeling van de personages. Arkadij en Bazarov vertegenwoordigen beide verschillende ideologieën en wereldbeelden, en hun vriendschap wordt op de proef gesteld door hun tegenstrijdige overtuigingen. Terwijl Arkadij worstelt met zijn idealisme en zijn verlangen om zijn vader te behagen, wordt Bazarov geconfronteerd met de beperkingen van zijn nihilistische overtuigingen wanneer hij verliefd wordt op de mooie weduwe Anna Odintsova.

Väter und Söhne is een meeslepende roman die de lezer meeneemt in de complexe wereld van de Russische samenleving in de 19e eeuw. Turgenev's scherpe observaties en levendige personages maken het boek tot een tijdloos werk dat nog steeds relevant is in de moderne tijd. Het is een verhaal over generatieconflicten, liefde, idealisme en de zoektocht naar betekenis in een snel veranderende wereld.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.