Geraldine Brooks - Year of Wonders

Schrijver:
Titel: Year of Wonders
ISBN: 9780007144204
Uitgever: Fourth Estate
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,95
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Year of Wonders is een historische roman geschreven door Geraldine Brooks. Het boek speelt zich af in het Engelse dorpje Eyam in het jaar 1666, tijdens de pestepidemie die bekend staat als de Grote Pest van Londen.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Anna Frith, een jonge weduwe die in Eyam woont. Wanneer de pest het dorp bereikt, besluit de dorpsraad onder leiding van de dominee dat ze in quarantaine moeten blijven om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen. Dit betekent dat niemand het dorp mag verlaten en dat alle contact met de buitenwereld wordt vermeden.

Anna, die als dienstmeisje werkt voor de dominee en zijn vrouw, wordt al snel geconfronteerd met de verwoestende gevolgen van de pest. Ze verliest haar twee jonge kinderen aan de ziekte en wordt gedwongen om te rouwen terwijl ze probeert te overleven in een gemeenschap die langzaam uit elkaar valt.

Terwijl de pest voortwoekert, begint Anna te twijfelen aan haar geloof en de rol van de kerk in het beheersen van de epidemie. Ze wordt steeds meer betrokken bij de zorg voor de zieken en ontdekt dat ze een talent heeft voor het maken van kruidenremedies die de symptomen van de pest kunnen verlichten. Haar kennis en vaardigheden worden al snel gewaardeerd door de dorpsbewoners, die haar als een soort genezer gaan beschouwen.

Het boek verkent ook de sociale en politieke dynamiek van het dorp tijdens de pest. Terwijl de angst en het verdriet toenemen, ontstaan er conflicten tussen verschillende families en groepen in Eyam. Er ontstaat ook een groeiende spanning tussen de dorpsbewoners en de autoriteiten, die de quarantaine handhaven en soms brute maatregelen nemen om de verspreiding van de ziekte tegen te gaan.

Year of Wonders is gebaseerd op waargebeurde feiten. Het dorp Eyam heeft daadwerkelijk een quarantaineperiode doorgemaakt tijdens de pestepidemie van 1665-1666. Geraldine Brooks heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar deze periode en heeft historische gegevens gebruikt om het verhaal tot leven te brengen.

Het boek is een meeslepende en aangrijpende roman over moed, veerkracht en de kracht van gemeenschap in tijden van crisis. Het laat zien hoe mensen in staat zijn om op te staan tegen tegenspoed en elkaar te steunen, zelfs in de meest wanhopige omstandigheden.

Year of Wonders is een aanrader voor liefhebbers van historische fictie en boeken die de menselijke ervaring in tijden van rampspoed verkennen. Het is een meeslepend verhaal dat de lezer meeneemt naar een andere tijd en plaats, en tegelijkertijd universele thema's en emoties aanraakt.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Geraldine Brooks - Year of Wonders