Hans Buiter - Riool Rails En Asfalt

Schrijver:
Titel: Riool Rails En Asfalt
ISBN: 9789057304064
Uitgever: Walburg Pers
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 12,40
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Toen de Haagsche Tramwaymaatschappij (HTM) in 1896 bij het gemeentebestuur van Den Haag toestemming vroeg om haar paardentram om te zetten in een elektrisch net, barstte in Den Haag een heftige discussie los. Veel Hagenaars waren bang dat de bovengrondse geleiding gevaarlijk zou zijn en de straten zou ontsieren. Ook de rijksoverheid was sterk gekant tegen de bovenleiding in en rond het Buitenhof. Uiteindelijk besloot de Haagse gemeenteraad de HTM elektrische trams te laten exploiteren en een nieuwe brede straat - de Hofweg - in het centrum aan te leggen waarover deze trams zouden rijden. De tram maakte vervoer over grotere afstanden mogelijk en was met zijn lagere prijzen een meer democratisch vervoermiddel dan de paardentram eerder. Bovendien was ze aanleiding om de straten van elektrische straatverlichting en reclames te voorzien. De elektrische tram fungeerde zo op meerdere manieren als een symbool van het moderne Den Haag.

Het boek behandelt niet alleen de Haagse tram, maar ook de trams in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht en de opkomst van de auto en fiets en besteedt tevens aandacht aan de sanitaire omstandigheden op straat. In dit boek op het snijvlak van techniek- en stadsgeschiedenis staat de wisselwerking tussen de techniek en het gebruik van de straat in deze vier steden centraal. De uiteenlopende manier waarop riolen, trams en asfalt werden toegepast, resulteerde in straten van uiteenlopend karakter. De geschiedenis van het Rokin en Damrak, de Coolsingel, het Spui en Buitenhof en het Vredenburg toont dit.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hans Buiter - Riool Rails En Asfalt