Anthony Burgess - Die Uhrwerk-Orange

Schrijver:
Titel: Die Uhrwerk-Orange
ISBN: 9783866155275
Uitgever: SÜDdeutsche Zeitung
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 15,70
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Die Uhrwerk-Orange' (A Clockwork Orange) is een dystopische roman geschreven door Anthony Burgess. Het verhaal speelt zich af in een toekomstige samenleving waar geweld en criminaliteit hoogtij vieren.

Het boek volgt het leven van Alex, een jonge delinquent en leider van een gewelddadige jeugdbende. Alex en zijn vrienden, ook wel bekend als de 'droogs', plegen allerlei misdaden, waaronder mishandeling, verkrachting en moord. Ze genieten van het geweld en de chaos die ze veroorzaken, zonder enige vorm van berouw of empathie.

Op een gegeven moment wordt Alex gearresteerd en veroordeeld voor moord. In de gevangenis wordt hij benaderd door een groep wetenschappers die hem willen gebruiken als proefpersoon voor een experimentele behandeling genaamd de 'Ludovico-techniek'. Deze techniek heeft tot doel zijn gewelddadige neigingen te onderdrukken door middel van aversietherapie.

De behandeling is intens en gruwelijk. Alex wordt gedwongen om naar gewelddadige beelden te kijken terwijl hij wordt blootgesteld aan misselijkmakende medicijnen. Hierdoor ontwikkelt hij een afkeer van geweld, zelfs als hij er alleen maar aan denkt. Na de behandeling wordt Alex vrijgelaten, maar hij merkt al snel dat hij weerloos is tegenover degenen die hij eerder heeft mishandeld. Hij wordt het slachtoffer van zijn voormalige slachtoffers en wordt gedwongen om een nieuw leven te beginnen.

Het boek onderzoekt thema's als vrije wil, moraliteit en de aard van het kwaad. Het roept vragen op over de effectiviteit van geweld als middel om geweld te bestrijden en de ethiek van het manipuleren van iemands gedrag en persoonlijkheid.

Burgess gebruikt een unieke taal in het boek, genaamd 'Nadsat', een mix van Engels en Russisch slang. Dit draagt bij aan de rauwe en gewelddadige sfeer van het verhaal en geeft het een eigen identiteit.

'Die Uhrwerk-Orange' is een controversieel boek dat veel discussie heeft opgeroepen sinds de publicatie ervan in 1962. Het is verfilmd door Stanley Kubrick in 1971, wat heeft bijgedragen aan de bekendheid en impact van het verhaal.

Het boek biedt een verontrustende kijk op de menselijke natuur en de gevolgen van geweld. Het dwingt de lezer na te denken over de grenzen van moraliteit en de complexiteit van het menselijk gedrag. 'Die Uhrwerk-Orange' is een krachtige en provocerende roman die nog steeds relevant is in de hedendaagse maatschappij.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.