Charles Dickens, Tiny Fisscher - Oliver Twist

Schrijver:
Titel: Oliver Twist
ISBN: 9789041200068
Uitgever: Hemma
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 6,25
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Oliver Twist' is een klassieke roman geschreven door de beroemde Engelse auteur Charles Dickens. Het verhaal speelt zich af in het 19e-eeuwse Londen en volgt het leven van de jonge weesjongen Oliver Twist.

Oliver wordt geboren in een armenhuis en groeit op onder erbarmelijke omstandigheden. Als hij negen jaar oud is, wordt hij overgeplaatst naar een werkhuis, waar hij wordt uitgebuit en mishandeld. Uiteindelijk besluit Oliver te ontsnappen en begint hij aan een reis door de straten van Londen.

Tijdens zijn avontuur ontmoet Oliver verschillende kleurrijke personages, zowel goede als slechte. Hij komt terecht bij een bende jonge zakkenrollers, geleid door de beruchte Fagin. Onder Fagins leiding leert Oliver de kunst van het stelen, maar hij voelt zich nooit op zijn gemak in deze criminele wereld.

Wanneer Oliver betrokken raakt bij een inbraak, wordt hij gevangen genomen, maar zijn onschuld wordt al snel bewezen. Hij wordt gered door Mr. Brownlow, een vriendelijke oude heer die Oliver een nieuw thuis biedt. Oliver vindt eindelijk liefde en genegenheid bij Mr. Brownlow en zijn huishoudster, Mrs. Bedwin.

Echter, Fagin en zijn bende zijn vastbesloten om Oliver terug te krijgen en hem te dwingen om weer bij hen te komen. Ze beramen een plan om Oliver te ontvoeren en hem terug te brengen naar hun criminele wereld. Oliver wordt gevangen genomen, maar gelukkig komt hij opnieuw in contact met Mr. Brownlow en zijn vrienden, die hem redden.

Uiteindelijk wordt de waarheid over Olivers afkomst onthuld en blijkt hij af te stammen van een welgestelde familie. Hij erft een aanzienlijk fortuin en wordt herenigd met zijn echte familie. Oliver vindt eindelijk geluk en een stabiel leven, ver weg van de duistere straten van Londen.

'Oliver Twist' is een aangrijpend verhaal dat de sociale ongelijkheid en armoede in het 19e-eeuwse Engeland aan de kaak stelt. Dickens beschrijft op meesterlijke wijze de harde realiteit van het leven in de sloppenwijken van Londen en de corruptie die daar heerst. Het boek is doordrenkt van maatschappijkritiek en roept op tot verandering en mededogen voor de minderbedeelden.

Het personage van Oliver Twist is een symbool van onschuld en de zoektocht naar een beter leven. Ondanks de ontberingen en tegenslagen blijft Oliver altijd hoopvol en vastberaden om zijn lot te verbeteren. Zijn verhaal is hartverscheurend en ontroerend, en laat de lezer nadenken over thema's als rechtvaardigheid, moraliteit en de kracht van menselijke veerkracht.

'Oliver Twist' is een tijdloze klassieker die nog steeds relevant is in de moderne samenleving. Het boek is een meesterwerk van Charles Dickens en een must-read voor liefhebbers van klassieke literatuur. Het biedt een diepgaande kijk op de menselijke natuur en de sociale problemen die nog steeds van toepassing zijn in de wereld van vandaag.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.