Carry Slee - Spijt!

Schrijver:
Titel: Spijt!
ISBN: 9789001554101
Uitgever: Noordhoff Uitgevers B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 4,50
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Spijt!' is een jeugdroman geschreven door de Nederlandse auteur Carry Slee. Het verhaal draait om het thema pesten en de gevolgen daarvan. Het boek is geschikt voor lezers vanaf ongeveer 12 jaar.

Het verhaal volgt het leven van de veertienjarige Jochem, een stille en gevoelige jongen die regelmatig gepest wordt op school. Hij wordt vernederd, uitgelachen en buitengesloten door zijn klasgenoten. Jochem probeert zich staande te houden, maar de pesterijen hebben een grote impact op zijn zelfvertrouwen en zijn algehele welzijn.

David, een populaire jongen uit dezelfde klas, ziet hoe Jochem dagelijks wordt gepest en voelt zich steeds schuldiger dat hij er niets aan doet. Hij besluit om Jochem te helpen en vriendschap met hem te sluiten. Maar ondanks Davids goede bedoelingen, blijft het pesten doorgaan en wordt het zelfs erger.

Op een dag organiseert de school een klassenfeest. Jochem is enthousiast en hoopt dat dit een kans is om erbij te horen. Maar tijdens het feest gaat het mis. Jochem wordt vernederd en belachelijk gemaakt door zijn klasgenoten. Hij voelt zich zo wanhopig en vernederd dat hij na het feest spoorloos verdwijnt.

Het nieuws van Jochems verdwijning schokt de hele school en zijn klasgenoten beseffen nu pas echt wat voor impact hun pesterijen hebben gehad. Ze voelen zich schuldig en hebben spijt van hun gedrag. David voelt zich verantwoordelijk en gaat op zoek naar Jochem, hopend dat hij hem op tijd kan vinden.

Het boek 'Spijt!' behandelt op een indringende manier de gevolgen van pesten en de impact ervan op zowel het slachtoffer als de daders. Het laat zien hoe pesten iemands leven kan verwoesten en hoe belangrijk het is om in te grijpen en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gedrag.

Carry Slee weet met haar vlotte schrijfstijl en realistische personages de lezers te raken. Ze laat zien dat pesten een serieus probleem is dat niet genegeerd mag worden. Het boek roept op tot empathie en begrip voor anderen, en benadrukt het belang van vriendschap en solidariteit.

'Spijt!' is een aangrijpend boek dat jongeren bewust maakt van de gevolgen van pesten en hen aanmoedigt om op te komen voor anderen. Het is een verhaal dat zowel ontroert als inspireert, en dat jonge lezers aan het denken zet over hun eigen gedrag en de impact die ze kunnen hebben op het leven van anderen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Carry Slee - Spijt!