Mystic River

Schrijver:
Titel: Mystic River
ISBN: 9780060093105
Uitgever:
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 9,20
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
'Mystic River' is een spannende misdaadroman geschreven door Dennis Lehane. Het verhaal speelt zich af in de stad Boston en volgt de levens van drie jeugdvrienden, Jimmy, Sean en Dave, wiens levens op tragische wijze met elkaar verweven raken.

Het boek begint met een flashback naar de jeugd van de drie vrienden in de jaren zeventig. Op een dag worden ze geconfronteerd met een traumatische gebeurtenis: Dave wordt ontvoerd door twee mannen die zich voordoen als politieagenten. Hoewel hij uiteindelijk ontsnapt, laat deze gebeurtenis diepe littekens achter bij alle drie de vrienden.

Jaren later, in het heden, worden de levens van Jimmy, Sean en Dave opnieuw samengebracht door een brute moord. Jimmy's dochter Katie wordt vermoord gevonden en Sean, die inmiddels rechercheur is geworden, wordt belast met het onderzoek. Terwijl Sean probeert de moordenaar te vinden, wordt hij geconfronteerd met zijn eigen demonen uit het verleden en de complexe relaties tussen de drie vrienden.

Het verhaal ontvouwt zich als een meeslepende thriller, waarbij de lezer wordt meegenomen in de duistere onderwereld van Boston. Terwijl Sean de zaak onderzoekt, ontdekt hij steeds meer aanwijzingen die naar Dave leiden, die inmiddels een getroebleerd leven leidt. Jimmy, die vastbesloten is om wraak te nemen voor de moord op zijn dochter, begint zijn eigen onderzoek en komt steeds dichter bij de waarheid.

'Mystic River' is niet alleen een misdaadverhaal, maar ook een diepgaand karakterstudie. Lehane weet de complexiteit van de menselijke psyche op indrukwekkende wijze te portretteren. De personages zijn levensecht en hun emoties en innerlijke conflicten worden op een meeslepende manier beschreven. De lezer wordt geconfronteerd met thema's als schuld, vriendschap, wraak en de impact van het verleden op het heden.

De schrijfstijl van Lehane is meeslepend en beeldend. Hij weet de sfeer van Boston en de duistere onderwereld waarin de personages zich bevinden, tot leven te brengen. De plot is goed opgebouwd en zit vol verrassende wendingen, waardoor het boek moeilijk weg te leggen is.

'Mystic River' is een bekroonde roman die in 2003 werd verfilmd door Clint Eastwood, met Sean Penn, Tim Robbins en Kevin Bacon in de hoofdrollen. Het boek is een absolute aanrader voor liefhebbers van spannende misdaadromans met diepgang en complexe personages.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.