Rina Van der Haegen - In het spoor van seksuele differentie

Schrijver:
Titel: In het spoor van seksuele differentie
ISBN: 9789061683025
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,95
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Een eigenzinnig en origineel boek, waarmee de schrijfster een grote bijdrage levert aan filosofisch grondslagenonderzoek op feministische basis. Het feministisch denken zoekt zijn verhouding te bepalen tot de traditie van de westerse filosofie. Die verhouding is allesbehalve gemakkelijk en vanzelfsprekend. De afstand wordt nergens zo radicaal onder woorden gebracht als in de opvallende gedachte van seksuele differentie, die een tiental jaren geleden door Franse schrijfsters en filosofes werd geformuleerd. In dit ‘nog niet denkbare andere denken’ (Hélène Cixous) wordt het klassieke denken met zijn pretentie van universaliteit uitgedaagd en ondermijnd. Rina Van der Haegen, die al vroeg moeite deed dit denken in Nederland te introduceren, presenteert het in deze studie voor het eerst hier te lande in zijn volle omvang, en doordenkt er de draagwijdte van. Ze problematiseert de grondbegrippen en vooronderstellingen van de dominante filosofie, en maakt deze ‘los van de economie van de logos’ (Luce Irigaray), die niet seksueel neutraal blijkt te zijn. Gaandeweg expliciteert zij, met verwijzing naar het hedendaagse differentiedenken (Jacques Derrida, Gilles Deleuze), de ‘seksuele differentie’.
Rina Van der Haegen doceerde, tot haar voortijdige dood in 1988, vrouwenstudies filosofie aan de universiteit te Nijmegen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rina Van der Haegen - In het spoor van seksuele differentie Rina Van der Haegen - In het spoor van seksuele differentie