Tomas Eloy Martinez - Santa Evita

Schrijver:
Titel: Santa Evita
ISBN: 9789875780279
Uitgever: Punto de Lectura
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 24,80
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Santa Evita is een roman geschreven door de Argentijnse auteur Tomas Eloy Martinez. Het boek is een fictieve reconstructie van het leven van Eva Perón, de vrouw van de Argentijnse president Juan Perón, en de gebeurtenissen die plaatsvonden na haar dood.

Het verhaal begint met de dood van Eva Perón in 1952. Haar lichaam wordt gebalsemd en tentoongesteld in het presidentiële paleis, waar het al snel een heilige status krijgt. Duizenden mensen komen naar Buenos Aires om haar te zien en haar te eren als een godin. Maar dan verdwijnt haar lichaam plotseling en begint een zoektocht naar haar overblijfselen.

De hoofdpersoon van het verhaal is een journalist genaamd Tomas Eloy Martinez, die geobsedeerd raakt door het mysterie rondom Eva Perón. Hij begint een onderzoek naar haar leven en dood, en raakt verstrikt in een web van politieke intriges en geheimen. Hij ontdekt dat het lichaam van Eva Perón meerdere malen is verplaatst en dat er verschillende versies van haar dood bestaan.

Martinez reist door heel Argentinië en interviewt mensen die Eva Perón hebben gekend, waaronder haar familieleden, vrienden en politieke tegenstanders. Hij komt erachter dat Eva Perón een complexe en controversiële figuur was, geliefd bij het volk maar gehaat door de elite. Haar leven was gevuld met schandalen, intriges en politieke manipulatie.

Terwijl Martinez dieper graaft in het verleden van Eva Perón, wordt hij geconfronteerd met zijn eigen demonen en persoonlijke problemen. Hij worstelt met zijn identiteit en zijn plaats in de Argentijnse samenleving. Het verhaal combineert historische feiten met fictieve elementen en biedt een kritische blik op de politieke situatie in Argentinië.

Santa Evita is een meeslepende en intrigerende roman die de lezer meeneemt op een reis door de geschiedenis van Argentinië. Het boek onderzoekt thema's als macht, corruptie, idolatrie en de complexiteit van menselijke relaties. Martinez weet op meesterlijke wijze de sfeer van het Argentinië van die tijd te vangen en de lezer te betrekken bij het mysterie rondom Eva Perón.

Met zijn levendige beschrijvingen, boeiende personages en meeslepende plot is Santa Evita een must-read voor liefhebbers van historische fictie en politieke intriges. Het boek werpt een nieuw licht op een van de meest iconische figuren uit de Argentijnse geschiedenis en laat de lezer nadenken over de complexiteit van macht en de impact van een persoon op de samenleving.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.