Gerard Beckers - Agogiek Maatsch Dienstverlening 2Dr

Schrijver:
Titel: Agogiek Maatsch Dienstverlening 2Dr
ISBN: 9789024413744
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 6,70
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
AGOGIEK MAATSCH DIENSTVERLENING 2DR 1e druk is een boek van Gerard Beckers uitgegeven bij Boom Uitgevers Amsterdam. ISBN 9789024413744

De ingewikkelde en anonieme samenleving legt aan het menselijke handelen van velen grote beperkingen op. Maatschappelijke dienstverlening Is een antwoord op die beperkingen. Haar maatschappelijke functie is* het onbereikbare bereikbaar maken, het Ingewikkelde doorzichtiger, het anonieme menselijker.

Deze maatschappelijke functie wil het boek theoretisch en 'verhalend' - via praktijkvoorbeelden - verhelderen. Het verhaal van de hulpvrager, de geschiedenis van het helpen, de beschrijving van het profiel en de taakgebieden van de maatschappelijke dienstverlening, de definitie en de plaatsbepaling daarvan In de wereld van het helpen, het nadenken over kaders en fasen, vaardigheden en houdingaspecten... het dient allemaal deze verheidering. Agogische theorie - zo blijkt dan - is in het verleden veel meer uitgegaan van agogische werkwijzen van professionals dan van maatschappelijke functles van Instellingen. 'Hulp op maat', ofwel klantgerichtheid, heeft in het werkveld geleid tot een relativering van werkwijzen en methoden. Agoglek als opleidingsvak dient bij deze ontwikkeling aansluiting te zoeken.

Het boek richt zich tot allen die zich in beroep, stage of opleiding bewegen In het brede veld van de maatschappelijke dienstverlening. Voor sociaal-agogische MBO-opleidingen evenals voor de -opleiding SJD biedt het een basisagogiek; voor HBO-opleidingen, bijvoorbeeld als propedeuse, is het een onmisbaar uitgangspunt voor een zuivere plaatsbepaling van hulpverleningsmethoden, welzijnsmanagement, voorlichting en preventie.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gerard Beckers - Agogiek Maatsch Dienstverlening 2Dr Gerard Beckers - Agogiek Maatsch Dienstverlening 2Dr