Victor Margueritte - Kees van Dongen - La Garconne - met 28 Poc

Schrijver:
Titel: Kees van Dongen - La Garconne - met 28 Pochoirs
Taal: Frans
Uitgever: Flammarion
Bijzonderheden: Jaar van uitgifte : 1925 / paperback / gebonden / 386 pagina's
Prijs: € 4 500,00
Verzendkosten: € 9,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Op 12 juli 1922, de dag dat de Franse senaat het stemrecht voor vrouwen afwees, kwam de avantgardistische roman La garçonne van Victor Margueritte uit. Het werd een enorme bestseller – ongeveer 600.000 exemplaren gingen over de toonbank - en het deed behoorlijk wat stof opwaaien. Een jaar na verschijning waren meer dan 150 artikelen over de roman gepubliceerd. Het boek was kortom een schandaal. De hoofdpersoon van het verhaal, Monique, kleedt zich als jongen, heeft een pagekopje, rookt sigaretten, gebruikt drugs en heeft lesbische maîtresses. Het boek zou pornografisch zijn en ook de sociaal-politieke strekking viel niet in goede aarde: gelijkheid van man en vrouw. De opwinding was dusdanig groot, dat Victor Margueritte verstoten werd door het Légion d’Honneur. Hij werd 'ontridderd'.
Jongensmeisjes De werktitel van deze spraakmakende roman was Toute nue ('Helemaal naakt') en het is niet verbazingwekkend dat de door het vrouwelijk lichaam gefascineerde kunstenaar Kees van Dongen drie jaar later meewerkte aan een geïllustreerde versie van het werk. Voor de 28 kleurenafbeeldingen gebruikte hij de pochoir techniek. Deze methode, die als stencilproces een lager aanzien heeft dan traditionelere druktechnieken (vaak aangeduid als 'procédés nobles') als de lithografie, werd door Van Dongen juist aangewend, omdat er geraffineerde afbeeldingen en bijzondere kleurschakeringen mee konden worden gerealiseerd. Het is een boek met art-deco-illustraties geworden. Van Dongens afbeeldingen van slanke elegante vrouwen met korte haren en grote amandelvormige ogen sluiten naadloos aan bij het 'jongensmeisje' dat Margueritte beschreef. Tekst en beeld representeren beide het archetypische beeld van de vrouw uit de jaren twintig van de twintigste eeuw.

Boek is genummerd.nr 534

Papier is schoon.

Met het Ex-Libris van : Jean Storch

De pochoirs worden regelmatig los verkocht
Verder lezen

4942 Books uit Raamsdonksveer

zakelijk

Logo 4942 Books

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Victor Margueritte - Kees van Dongen - La Garconne - met 28 Pochoirs Victor Margueritte - Kees van Dongen - La Garconne - met 28 Pochoirs Victor Margueritte - Kees van Dongen - La Garconne - met 28 Pochoirs Victor Margueritte - Kees van Dongen - La Garconne - met 28 Pochoirs Victor Margueritte - Kees van Dongen - La Garconne - met 28 Pochoirs Victor Margueritte - Kees van Dongen - La Garconne - met 28 Pochoirs Victor Margueritte - Kees van Dongen - La Garconne - met 28 Pochoirs Victor Margueritte - Kees van Dongen - La Garconne - met 28 Pochoirs Victor Margueritte - Kees van Dongen - La Garconne - met 28 Pochoirs Victor Margueritte - Kees van Dongen - La Garconne - met 28 Pochoirs Victor Margueritte - Kees van Dongen - La Garconne - met 28 Pochoirs Victor Margueritte - Kees van Dongen - La Garconne - met 28 Pochoirs Victor Margueritte - Kees van Dongen - La Garconne - met 28 Pochoirs Victor Margueritte - Kees van Dongen - La Garconne - met 28 Pochoirs Victor Margueritte - Kees van Dongen - La Garconne - met 28 Pochoirs

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij 4942 Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met 4942 Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Kees van Dongen-Art
    Kamer van Koophandel nummer: 63699427
    NL001769319B13
  • Na uw bestelling ontvangen u en 4942 Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van 4942 Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • 4942 Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.