Dr. M. Elisabeth Kluit - Kluit, Dr. M. Elisabeth-Nader over het

Schrijver:
Titel: Kluit, Dr. M. Elisabeth-Nader over het Reveil
ISBN: 9024224454
Uitgever:
Bijzonderheden: Nader over het Réveil, vijf schetsen over het Reveil door deze nazaat en kenner van het Reveil Dr. M. Elisabeth Kluit. - Professor Mr. D.J. van Lennep en Mr. Jacob van Lennep in hun verhouding tot het negentiende-eeuwse Réveil in Nederland - De ...
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Nader over het Réveil, vijf schetsen over het Reveil door deze nazaat en kenner van het Reveil Dr. M. Elisabeth Kluit.
- Professor Mr. D.J. van Lennep en Mr. Jacob van Lennep in hun verhouding tot het negentiende-eeuwse Réveil in Nederland
- De functie van het boek bij het Protestantse Réveil
- Ottho Gerhard Heldring als Réveil-figuur
- De diaconessen in het Réveil
- Israël, knooppunt van het internationale Réveil
De schrijfster, dr. Marie Elisabeth Kluit was in ons land en daarbuiten bekend als dé grote historica van het Réveil, kenner van deze 19e eeuwse kerkgeschiedenis en secretaresse van de stichting Het Réveilarchief.
Elisabeth Kluit was van huis uit met de Réveilbeweging vertrouwd. Ze was een achterkleindochter van de vooraanstaande Réveilman, literator en handelsman, Willem de Clerq, de bekende auteur van het reisdagboek Per karos naar St. Petersburg, dat door mej. Kluit werd uitgegeven.
Tal van boeken en artikelen over de Réveilbeweging zijn van de hand van dr. Kluit verschenen sinds zij in 1930, praktisch in haar eentje, het Réveil archief opzette.
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dr. M. Elisabeth Kluit - Kluit, Dr. M. Elisabeth-Nader over het Reveil