Sjon Hauser - Thailand

Schrijver:
Titel: Thailand
ISBN: 9789038830919
Uitgever: Singel Uitgevers
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 21,80
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In 1980 was Sjon Hauser, als toerist, binnen twee dagen verliefd op Thailand. Een paar jaar later vestigt hij zich als journalist in Chiang Mai - waar hij nog steeds woont.
Hauser aarzelt niet de lezer een kijkje te laten nemen achter het masker van de Thaise glimlach. Behalve op pittoreske tempels en oogverblindend mooie vrienden stuit hij op moord en doodslag als dagelijks bedrijf, de verloedering van bergstammen en een aids-epidemie die niets ontziend om zich heen grijpt.
In weinig landen gingen de ontwikkelingen zo snel als in Thailand. In 1980 was Patong op Phuket nog een afgelegen, stil strand en deelden de generaals van het leger in Bangkok de lakens uit. Twaalf jaar later is Patong een van de grootste resorts ter wereld en demonstreert in de hoofdstad een politiek bewuste middenklasse met succes tegen de comeback van een nieuwe militaire kliek.
Jarenlang behoorde de Thaise economie tot de snelst groeiende ter wereld, en in nog geen tien jaar werd Thailand een geïndustrialiseerd land. Hauser betwijfelt of die groeistuipen een zegen zijn; de toenemende corruptie, verkeersrampen en ander onheil en de groeiende kloof tussen arm en rijk zijn volgens hem directe gevolgen. In 1997 stortte de economie als een kaartenhuis in elkaar. Hoewel Hauser een wrang beeld schetst van de nieuwe 'tijger', blijft men tussen de regels zijn liefde voor het land voelen. Regelmatig gunt hij de lezer een blik op zijn persoonlijke leven, zijn frustraties met de journalistiek, en zijn Thaise vrienden die hem daarbij troosten.


Reviews
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Sjon Hauser - Thailand