Mark Van de Wijngaert - Van een unitair naar een federaal Belgi

Schrijver:
Titel: Van een unitair naar een federaal België
ISBN: 9789054879473
Uitgever: Asp - Academic And Scientific Publishers
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 27,20
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Op 7 december 1971 ging de Cultuurraad voor de Nederlandse Cultuurgemeenschap van start. Dat was de verre voorloper van het Vlaams Parlement en die instelling wou haar veertigste verjaardag niet onopgemerkt laten voorbijgaan.



Aan zestien wetenschappers uit het noorden en het zuiden van het land werd de vraag gesteld welke stempel het regionaliserings proces op de ontwikkeling van de twee grote gemeenschappen van België heeft gedrukt. Dit boek is hun antwoord op die uitdagende vraag. Nederlandstalige en Franstalige auteurs hebben elk voor hun gemeenschap de impact van de regionalisering op het gebied van cultuur, onderwijs, economische politiek, administratieve politiek en buitenlandse aangelegenheden geschetst. Het verhelderende resultaat van hun onderzoek realiseerden de Franstalige en de Nederlandstalige auteurs in een voortdurende kruisbestuiving. Hun situering en evaluatie van 40 jaar regionalisering zullen wellicht inspirerend werken voor de verdere stappen in de staatshervorming.



Het boek richt zich tot al wie politiek geïnteresseerd is in het federale België en in de twee belangrijke componenten ervan, de gewesten en de gemeenschappen. Deze vergelijkende beleids geschiedenis biedt de lezer de mogelijkheid de regionalisering in een breed communautair perspectief te plaatsen.



Mark Van den Wijngaert is emeritus hoogleraar heden daagse geschiedenis aan de HUBrussel. Zijn onderzoeksdomeinen zijn de Duitse bezetting, de naoorlogse Belgische politiek, de monarchie en de inter nationale politiek na 1950.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mark Van de Wijngaert - Van een unitair naar een federaal België