G. Walraven, R. de Brabander, D. Peters - Overbruggen En Verhef

Schrijver:
Titel: Overbruggen En Verheffen
ISBN: 9789044124453
Uitgever: Garant Uitgevers
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 10,70
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Wereldwijd leeft inmiddels meer dan de helft van de mensen in steden, terwijl dit in 1900 maar rond de 10% was. Die snelle verstedelijking laat al iets zien van de historische dynamiek van de stad. In deze bundel gaat het om actuele (de economische, sociale, politieke, culturele en fysieke) aspecten van die dynamiek.

Uiteenlopende thema’s, zoals de rol van bewoners bij herstructurering van wijken, schuldhulpverlening, combinaties van activering en zorg voor mensen in een uitkeringssituatie, talentontwikkeling van risicojongeren, lerende wijkcentra, burgerschapsvorming op de basisschool, taalontwikkeling van jonge kinderen, duurzaamheid en sociaal-maatschappelijk ondernemerschap, komen aan bod. Wat deze thema’s van de grote stad verbindt, is werken aan ‘sociaal kapitaal’. Sociaal kapitaal gaat over netwerken van mensen en normen die ze delen, om relaties van mensen die elkaar vertrouwen en helpen, om relaties met mensen uit andere sociaal-culturele groepen, waarin verschillen overbrugd worden.

Vooral dat overbruggen is van belang voor de sociale cohesie in een buurt en stad. De kwaliteiten die daarvoor nodig zijn, moet iedereen zich eigen maken. Kinderen en jongeren leren dat thuis en op school; volwassenen werken bijvoorbeeld verder aan hun sociaal kapitaal op hun werk en in hun vrije tijd. Een eeuw geleden werd daarover gesproken in termen van een beschavingsoffensief en verheffing. Inmiddels worden er aan burgers steeds meer eisen gesteld en spreken we van burgerschapsvorming.

Deze bundel is bedoeld voor professionals in beleid en beroepspraktijk, voor studenten op hogescholen en universiteiten, en voor burgers geïnteresseerd in de stad.

Guido Walraven studeerde geschiedenis en internationale betrekkingen, heeft een eigen onderzoek- en adviesbureau (vooral op het gebied van onderwijs en grote stedenproblematiek) en is lector Dynamiek van de
stad aan de Hogeschool INHolland.

Richard de Brabander studeerde filosofie en algemene literatuurwetenschappen. Hij is lid van de kenniskring Dynamiek van de stad, docent aan de School of Social Work van Hogeschool INHolland en docent filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Dorothee Peters studeerde bestuurskunde, werkt als zelfstandig (beleids)onderzoeker en is lid van de kenniskring Dynamiek van de stad.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

G. Walraven, R. de Brabander, D. Peters - Overbruggen En Verheffen