Robin Hobb (Megan Lindholm) - Drakenhoeder

Schrijver:
Titel: Drakenhoeder
ISBN: 9789024528769
Taal: Nederlands
Uitgever: Luitingh
Bijzonderheden: 2de Hands - Als Nieuw / Hardcover / 1ste druk / 2009 / 415 pagina's / Nederlands / 9789024528769
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 19,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
‘Herinneringen drongen haar gedachten binnen en vervulden haar met droefheid. Herinneringen aan vliegen, aan paren, aan hete zandstranden waar haar voorouders hun eieren legden...’

De draken van de Wilde Regenlanden zijn niet langer de machtige wezens van weleer. Vliegen kunnen ze niet meer. Hun cocons, die vanwege hun toverhout zeer gewild zijn, komen vaak te vroeg uit en de nieuwgeboren draken missen bovendien de intelligentie en het scherpe instinct dat hun ras eigen is.
Ook met Thymara, een meisje van de Wilde Regenlanden van zestien jaren jong, is iets mis – dat wil zeggen, volgen haar omgeving. Ook zij wordt in fysiek opzicht getekend door de vloek die blijkbaar op de Wilde Regenlanden rust. Haar moeder beschouwt haar zelfs als een last. Gelukkig houdt haar vader zielsveel van haar. Samen oogsten ze het voedsel en de handelswaar die zich in de boomtoppen van de wildernis bevinden. Hoog in de bomen, want de bodem van het woud is het terrein van de draken, die in toenemende mate agressief gedrag vertonen en zodoende gevaar opleveren voor de menselijke bevolking.
Als de Hoge Raad van de Wilde Regenlanden besluit de draken naar de jachtgronden stroomopwaarts van de rivier te drijven, meldt Thymara zich vrijwillig aan als drakenhoeder. Ze verheugt zich op de lange tocht. Ze weet echter niet dat de Raad niet alleen hoopt van de draken verlost te worden, maar tegelijk van de minst gewenste menselijke bewoners. Onder wie Thymara...

De Amerikaanse schrijfster Robin Hobb heet in werkelijkheid Megan Lindholm. Na een studie communicatiewetenschappen aan de universiteit van Denver schreef ze onder haar eigen naam een indrukwekkend oeuvre bijeen, van urban tot traditionele, tot prehistorische fantasy. De erkenning kwam echter pas toen ze begon te schrijven onder het pseudoniem Robin Hobb en het eerste deel van De Boeken van de Zieners, Leerling en meester, verscheen. Nu, tien jaar later, wordt Robin Hobb internationaal beschouwd als een van de meest getalenteerde en oorspronkelijke fantasy-schrijvers van de afgelopen eeuw.
Overgangsritueel is haar nieuwste roman, het eerste deel van een gloednieuwe trilogie: De Boeken van de Zoon van de Krijger. Als achtergrond voor de avonturen van Nevare - de zoon van de krijger - bedacht Robin Hobb een compleet nieuwe, veelomvattende wereld; een wereld waarin het beroep van de vader erfrechtelijk overgaat op de tweede zoon.

De Kronieken Van De Wilde Regenlanden - Deel 1 - Robin Hobb
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

zakelijk

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Robin Hobb (Megan Lindholm) - Drakenhoeder