Haak, Bob - Hollandse schilders uit de gouden eeuw.

Schrijver:
Titel: Hollandse schilders uit de gouden eeuw.
ISBN: 9789029084529
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff, Uitgeverij
Bijzonderheden: 1984, gebonden, stofomslag, 280 x 345 mm. 536 blz. keurig exemplaar
Prijs: € 20,00
Verzendkosten: € 5,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De Hollandse schilderkunst van de Gouden Eeuw is een uitzonderlijk gebeuren in de kunstgeschiedenis geweest, dat blijvende bewondering in de wereld afdwingt, en dat een vrijwel onuitputtelijk terrein is voor wetenschappelijk onderzoek. Juist in de afgelopen decennia zijn er belangwekkende ontdekkingen gedaan en zijn nieuwe feiten aan het licht gekomen, waardoor het algemene inzicht in de zeventiende-eeuwse schilderkunst op enkele punten ingrijpend is gewijzigd. Ook is daarbij van belang de essentiële verandering van de geschiedschrijving als zodanig: in de moderne historische analyse wordt meer dan voorheen gelet op de economische en sociale factoren en op het dagelijkse leven van de onderzochte periode; deze kenmerkende historische nuances zijn van invloed op de beoefening van de hedendaagse kunstgeschiedenis.
Het bock dat Bob Haak schreef over de schilderkunst van de Gouden Eeuw is een moderne en gevarieerde geschiedschrijving, die niet alleen beantwoordt aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten, maar die bovendien boeiend is om te lezen voor allen die thuis willen raken in de artistieke produktie van die uiterst interessante periode. Op heldere wijze worden meer dan vierhonderd schilders besproken en van elk van hen wordt representatief werk afgebeeld. In niet minder dan i 117 reproduktics, waarvan 74 in kleur, ontplooit zich voor de lezer de Hollandse samenleving in heel haar verrassende verscheidenheid: de schutters en de regenten, de rijke kooplieden en hun echtgenotes, de eenvoudige burgers op hun paasbest, in hun dagelijkse bezigheden of zich vermakend met sport en spel, de drukte van de handelssteden en de havens en het leven op het boerenland, het spelevaren zowel als de scheepvaart naar verre streken. Door het oog van de schilder ervaart men het landschap in al zijn facetten bij het wisselende Hollandse licht, de schoonheid van de architectuur en ten slotte de stilte van enkele voorwerpen op een tafel of van een vaas met bloemen.
Bob Haak werkte van 1954 tot 1963 in het Rijks- museum. Hij was nauw betrokken bij de organisatie van de grote Rcmbrandt-tentoonstclling in 1956. In 1963 werd hij hoofdconservator van het Amsterdams Historisch Museum. Hij begeleidde de restauratie en inrichting van de nieuwe behuizing van dat museum, die 'n '975 gereed kwam. In datzelfde jaar werd hij directeur van het Amsterdams Historisch Museum. Inmiddels bleef hij actief als auteur op het gebied van de kunstgeschiedenis van de Gouden Eeuw. Als lid van het Rembrandt Research Project is hij betrokken bij een van de boeiendste onderzoekingen op kunsthistorisch gebied.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

zakelijk

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

GEEN REACTIE ONTVANGEN: CONTROLEER UW SPAMBOX.
Goed verpakt en snel geleverd. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Bij bestelling van meerdere boeken wordt verzending gecombineerd en betaalt u maximaal 5.95 euro (binnen Nederland )
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.95 euro bedragen.
Verzending vindt plaats met postnl voor pakketpost kan soms voor DHL of DPD worden gekozen.
Is het verzendadres niet in Nederland, België of Duitsland dan is het minimum bestelbedrag € 15,-

Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Haak, Bob - Hollandse schilders uit de gouden eeuw.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    J.M. van der Meer
    Kamer van Koophandel nummer: 28087705
    NL002055499B34
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.