A.A. Kaptein - Medische psychologie

Schrijver:
Titel: Medische psychologie
ISBN: 9789031344628
Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum
Bijzonderheden: Goed - Als nieuw, geplastificeerd.
Prijs: € 4,00
Verzendkosten: € 6,50 (binnen Nederland)
Meer info:
In de moderne geneeskunde is het inzicht steeds belangrijker geworden dat gezond blijven, ziek worden, chronisch ziek zijn en al dan niet weer beter worden niet uitsluitend worden bepaald door (bio)medische factoren. Ook gedrag speelt hierbij een rol van belang. Gezondheidsgedrag, ziektegedrag en communicatie in de medische praktijk zijn dan ook belangrijke thema"s voor (aanstaande) artsen.

Medische psychologie geeft een helder overzicht van de kernthema's uit de medische psychologie. Het boek is ingedeeld in vier domeinen van het vak: Gedrag en gezondheid, Gedrag en ziekte, Interacties en Arts en samenleving. In beknopte hoofdstukken worden de psychologische aspecten behandeld van de belangrijkste benaderingen, diagnoses en therapieën bij gezondheidsproblemen. Welk gedrag leidt tot ziekte? Hoe reageren patiënten op een diagnose of een therapie? Welke gevolgen voor de levenskwaliteit heeft een bepaalde behandeling? Wat zijn de psychologische en sociale gevolgen van een ziekte of een behandeling? Deze thema's worden verduidelijkt aan de hand van pakkende voorbeelden die zijn ontleend aan de praktijk van de auteurs.

Door de vele praktijkvoorbeelden en opdrachten is Medische psychologie onmisbaar als basisboek voor studenten geneeskunde. Daarnaast is het boek uitermate geschikt voor physician assistants, nurse practitioners en voor hbo-plus-opleidingen in de gezondheidszorg.
Verder lezen

Books4Life Tilburg uit Tilburg

zakelijk

Logo Books4Life Tilburg

Books 4 Life exploiteert winkels in tweedehands boeken voor het goede doel, gerund door vrijwilligers. Books 4 Life heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. En in Oostenrijk in Graz en Wenen.
Meer informatie vindt u op www.books4lifetilburg.nl. Op deze site staat beschreven welke goede doelen Books 4 Life Tilburg steunt. Ook kunt u er lezen hoe u boeken kunt schenken en kopen en hoe u vrijwilliger of sponsor kunt worden.
e-mailadres: info@books4lifetilburg.nl
telefoon: 013-4663680
bezoekadres winkel:
Gebouw C, Kamer 045
op de Universiteit van Tilburg,
Warandelaan 2,
5037 AB Tilburg
Verder lezen

De verkoper zal binnen 4 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.