Marga Altena - Muzen aan het werk

Schrijver:
Titel: Muzen aan het werk
ISBN: 9789052600987
Uitgever: Aksant
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 21,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Wat betekende het in het verleden om als vrouw een artistieke carrière te ambiëren?
Wat betekende het in verschillende perioden om als vrouw een artistieke carrière te ambiëren? Welke mogelijkheden hadden vrouwen om zich toegang te verschaffen tot de kunsten en welke obstakels kwamen zij tegen? Op welke wijze hebben vrouwen door de eeuwen heen omstandigheden naar hun hand gezet opdat zij een plaats verwierven in de kunstwereld? De toegang tot de wereld van de kunsten was voor vrouwen niet vanzelfsprekend. De financiële onzekerheid die een artistiek beroep met zich bracht, maakte het lastig om te kiezen voor een toekomst in de kunsten. Ook vormde de vrijgevochten reputatie van kunstenaars geen aanbeveling voor aan artistieke carrière. De keuze van vrouwen voor een beroep in de kunsten rijmde bovendien vaak niet met de traditionele beeldvorming van vrouwen als echtgenote en moeder.
In dit 'Jaarboek voor Vrouwengeschiedenis' passeren tal van vrouwen de revue die uiteenlopende rollen hebben gespeeld in de kunstwereld. Als mecenas, scheppend of uitvoerend kunstenaar. Zij verkenden in hun werk, maar ook in hun privé-leven de grenzen van vrouwelijke rolpatronen. De verschillende bijdragen laten zien hoe vrouwen door de eeuwen heen kansen en mogelijkheden creëerden om een plaats te verwerven in de wereld van de kunsten.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Marga Altena - Muzen aan het werk