L. Janssen - Nieuwe introductie in het recht

Schrijver:
Titel: Nieuwe introductie in het recht
ISBN: 9789059310957
Uitgever: Uitgeverij LEMMA
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 4,55
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Deze Nieuwe introductie in het recht wil de lezer vertrouwd maken met het verschijnsel recht. Het is de bedoeling dat de lezer, als het boek bestudeerd is, maatschappelijke verschijnselen juridisch duidt, de verschillende rechtsgebieden herkent en een aantal uitgangspunten binnen ieder rechtsgebied kan toepassen. Na het algemene inleidende deel worden in het tweede deel van het boek de hoofdlijnen van het publiekrecht beschreven en het derde deel biedt een schets van het privaatrecht. Ten slotte volgt een hoofdstuk over de betekenis van het internationaal recht voor ons nationaal recht. De leerstof is zo geschreven dat de verschillende onderdelen ook in een andere volgorde kunnen worden bestudeerd, bijvoorbeeld eerst het privaatrechtelijk deel, dan het publiekrechtelijk deel en ten slotte het internationaal recht.
Bij het schrijven van het boek is veel aandacht besteed aan toegankelijk taalgebruik en aan heldere voorbeelden zodat de studenten zich de stof grotendeels door zelfstudie eigen kunnen maken. Dat biedt de docenten desgewenst de mogelijkheid om tijdens de colleges veel aandacht te besteden aan de opdrachten die achter ieder hoofdstuk zijn opgenomen en/of aan eigen casuïstiek die inspeelt op de latere beroepspraktijk van de studenten. De opdrachten waarmee ieder hoofdstuk wordt afgesloten stellen de studenten in staat zich de aangeboden leerstof op toepassingsniveau eigen te maken.
In het laatste deel van dit boek staan de juridische vaardigheden centraal. Het gaat om het lezen van wetteksten, het lezen en interpreteren van rechterlijke uitspraken, het opstellen van een eenvoudig bezwaarschrift en het oplossen van juridische casus. Bij iedere vaardigheid is aangegeven bij welk hoofdstuk van het boek de oefeningen inhoudelijk goed aansluiten, maar uiteraard kunnen de vaardigheden ook op een ander moment worden geoefend. Omdat in lang niet alle opleidingen deze vaardigheden in het curriculum zijn opgenomen, staan de oefeningen niet verspreid door de leerstof maar achterin. Het boek kan dus ook gebruikt worden zonder deze vaardighedencomponent.
Aan deze Nieuwe introductie in het recht ging, zoals de naam al zegt, een eerdere versie vooraf. Op verzoek van gebruikers is de oude versie van Introductie in het recht geheel herschreven. Er wordt nu aan meer onderwerpen aandacht besteed en op de besproken onderwerpen wordt dieper ingegaan.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

L. Janssen - Nieuwe introductie in het recht