Arthur Japin - De Zwarte Met Het Witte Hart

Schrijver:
Titel: De Zwarte Met Het Witte Hart
ISBN: 9789029523219
Uitgever: Singel Uitgevers
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'De Zwarte Met Het Witte Hart' is een historische roman geschreven door Arthur Japin. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten en speelt zich af in de 19e eeuw.

Het boek vertelt het verhaal van twee Afrikaanse prinsen, Kwasi en Kwame, die in 1837 door hun vader worden verkocht aan Nederlandse handelaren. Ze worden meegenomen naar Nederland en opgevoed als Hollandse jongens. Kwasi en Kwame groeien op in een totaal andere wereld dan ze gewend zijn, waar ze moeten wennen aan de Nederlandse cultuur en gewoonten.

Terwijl Kwame zich snel aanpast aan zijn nieuwe leven en zich volledig assimileert, blijft Kwasi worstelen met zijn identiteit. Hij voelt zich gevangen tussen twee werelden: zijn Afrikaanse afkomst en zijn Nederlandse opvoeding. Hij wordt geconfronteerd met racisme en discriminatie, maar ook met de verwachtingen van zijn vaderland en zijn eigen verlangen naar vrijheid.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Kwasi, die als volwassene terugkijkt op zijn leven. Hij blikt terug op zijn jeugd in Nederland, zijn reis naar Afrika om zijn vaderland te dienen en zijn uiteindelijke terugkeer naar Nederland. Tijdens zijn reis ontdekt hij dat zijn vaderland niet meer hetzelfde is als hij zich herinnert en dat hij ook daar niet volledig geaccepteerd wordt.

Het boek behandelt thema's als identiteit, racisme, kolonialisme en de zoektocht naar vrijheid. Het laat zien hoe Kwasi worstelt met zijn eigen identiteit en hoe hij probeert zijn plek te vinden in een wereld die hem niet altijd begrijpt. Het verhaal is meeslepend en emotioneel, en geeft een indringend beeld van de impact van kolonialisme en racisme op het leven van individuen.

Arthur Japin weet met zijn levendige schrijfstijl de lezer mee te nemen in het verhaal en de emoties van de personages voelbaar te maken. Hij combineert historische feiten met fictie en creëert daarmee een boeiend en meeslepend verhaal. Het boek is goed onderbouwd en laat zien dat Japin uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar de historische context.

'De Zwarte Met Het Witte Hart' is een aangrijpende roman die de lezer confronteert met de complexiteit van identiteit en de gevolgen van kolonialisme. Het is een boek dat je aan het denken zet en je nog lang bij zal blijven.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Arthur Japin - De Zwarte Met Het Witte Hart