Harry Mulisch - The Assault

Schrijver:
Titel: The Assault
ISBN: 9780140085921
Uitgever:
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 12,60
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
The Assault is een roman geschreven door de Nederlandse auteur Harry Mulisch. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1982 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de bekendste werken van Mulisch.

Het verhaal speelt zich af in Nederland tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Het begint op een winteravond in 1945, wanneer de achtjarige Anton Steenwijk getuige is van een gewelddadige gebeurtenis. Een collaborateur wordt voor zijn huis doodgeschoten door een onbekende verzetsstrijder. Anton's familie wordt gedwongen om het lichaam van de dode man naar hun huis te slepen, waar het wordt achtergelaten op de stoep.

De gebeurtenissen van die avond hebben een diepgaande impact op het leven van Anton. Zijn ouders worden gearresteerd en hij wordt naar een pleeggezin gestuurd. Het trauma van die avond blijft hem achtervolgen en beïnvloedt zijn hele leven.

Het verhaal volgt Anton terwijl hij opgroeit en volwassen wordt. Hij wordt een succesvolle arts, maar blijft worstelen met de gebeurtenissen uit zijn jeugd. Hij probeert de waarheid achter de moord te achterhalen en de identiteit van de dader te ontdekken. Dit leidt hem naar verschillende ontmoetingen met mensen die betrokken waren bij de gebeurtenissen van die avond.

Het boek onderzoekt thema's als schuld, verantwoordelijkheid en de impact van oorlog op individuen en de samenleving als geheel. Mulisch gebruikt het verhaal van Anton om de complexiteit van de menselijke natuur te verkennen en de manier waarop gebeurtenissen uit het verleden ons blijven achtervolgen.

The Assault is een meeslepende roman die de lezer meeneemt op een emotionele reis. Mulisch weet de spanning op te bouwen en houdt de lezer geboeid tot het einde. Zijn schrijfstijl is helder en meeslepend, en hij slaagt erin om de complexiteit van de personages en hun emoties op een indringende manier over te brengen.

Het boek is niet alleen een spannende roman, maar ook een belangrijk historisch document. Het werpt een licht op de gevolgen van de oorlog en de manier waarop individuen en gemeenschappen ermee omgaan. Het is een boek dat de lezer aan het denken zet en stof tot nadenken geeft over de menselijke natuur en de impact van traumatische gebeurtenissen.

Al met al is The Assault een meesterwerk van Harry Mulisch. Het is een boek dat zowel spannend als diepgaand is, en dat de lezer nog lang zal bijblijven. Het is een absolute aanrader voor liefhebbers van literatuur en geschiedenis.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Harry Mulisch - The Assault