Albert Camus - Mens in opstand

Schrijver:
Titel: Mens in opstand
ISBN: 9789050180863
Uitgever: Uitgeverij Balans B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 22,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
'Mens in opstand' is een filosofisch essay geschreven door de Franse schrijver en filosoof Albert Camus. Het boek, oorspronkelijk gepubliceerd in 1951, onderzoekt de aard van opstand en revolutie in de menselijke samenleving.

Camus begint het boek met een analyse van de filosofische stromingen die de geschiedenis hebben beïnvloed, zoals het nihilisme, het marxisme en het existentialisme. Hij betoogt dat deze stromingen allemaal een vorm van opstand tegen de bestaande orde vertegenwoordigen, maar dat ze vaak leiden tot geweld en onderdrukking. Camus pleit voor een vorm van opstand die gebaseerd is op menselijke waardigheid en vrijheid, zonder te vervallen in extremisme.

Het boek behandelt ook de ethische implicaties van opstand. Camus betoogt dat opstand een morele plicht is, omdat het de menselijke waardigheid en vrijheid verdedigt tegen onderdrukking. Hij benadrukt echter ook dat opstand niet mag leiden tot het ontkennen van de waarde van het individuele leven. Camus stelt dat het doel van opstand niet is om een utopische samenleving te creëren, maar om de menselijke waardigheid te behouden in een wereld die vaak absurd en onrechtvaardig is.

Een belangrijk thema in het boek is de absurditeit van het menselijk bestaan. Camus betoogt dat het leven inherent zinloos is, maar dat dit geen reden is om in wanhoop te vervallen. In plaats daarvan stelt hij voor om de absurditeit te omarmen en te leven met een gevoel van opstand en vrijheid. Hij benadrukt dat het individu altijd de keuze heeft om zijn eigen waarden en betekenis te creëren, zelfs in een wereld die geen inherente betekenis heeft.

'Mens in opstand' is een diepgaand en provocerend boek dat de lezer uitdaagt om na te denken over de aard van opstand, vrijheid en ethiek. Camus' scherpe analyses en heldere schrijfstijl maken het boek toegankelijk voor zowel filosofische lezers als geïnteresseerden in politiek en maatschappij. Het boek is een belangrijk werk binnen het oeuvre van Camus en heeft een blijvende invloed gehad op het denken over opstand en revolutie.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.