J. Parmentier - Noord-Zuid In Oost-Indisch Perspectief

Schrijver:
Titel: Noord-Zuid In Oost-Indisch Perspectief
ISBN: 9789057303685
Uitgever: Walburg Pers
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 10,80
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Noord-Zuid In Oost-Indisch Perspectief 1e druk is een boek van J. Parmentier uitgegeven bij Walburg Pers. ISBN 9789057303685

In Noord-Zuid in Oost-Indisch perspectief geeft een internationaal gezelschap van maritiem historici een nieuw perspectief op de Oost-Indische handel en de rol van de VOC daarin. De economie van de jonge Republiek kwam na de oprichting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) in 1602 tot ongekende bloei. Ook de kennis van cartografie en navigatie nam een enorme vlucht, maar dat was zeker niet alleen te danken aan de VOC.
Zo blijkt dat het ontstaan van de lucratieve Oost-Indi vaart deels ook op het conto van de Zuidelijke Nederlanden kan worden geschreven. Antwerpen was namelijk al in de zestiende eeuw h t centrum voor de buiten-Europese handel. Bovendien ligt de bakermat van de nautische wetenschappen en de cartografie in Vlaanderen en Brabant. Ook de Zeeuwen nemen een bijzondere positie in. Door hun handelsrelaties met Vlaanderen hadden zij veel kennis opgebouwd over Oost-Indische handel en de verwerking van oosterse producten.
De VOC was natuurlijk niet de enige speler in de Oost-Indi vaart. Hoe stelde de compagnie zich in de zeventiende en achttiende eeuw bijvoorbeeld op tegenover haar Engelse, Zuid-Nederlandse en Deense tegenhangers? De auteurs van de artikelen in deze boeiende bundel scheppen samen een verrassend en genuanceerd beeld van de Oost-Indi vaart voor, tijdens en na de hoogtijdagen van de VOC.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

J. Parmentier - Noord-Zuid In Oost-Indisch Perspectief