Jonathan Swift, Davids S - Gullivers reizen

Schrijver:
Titel: Gullivers reizen
ISBN: 9789027442994
Uitgever: P. Steen
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,95
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Gullivers reizen is een klassiek boek geschreven door Jonathan Swift. Het werd voor het eerst gepubliceerd in 1726 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest bekende en geliefde werken uit de Engelse literatuur.

Het verhaal volgt de avonturen van Lemuel Gulliver, een Engelse scheeparts die op verschillende reizen gaat en terechtkomt in verschillende vreemde en exotische landen. Het boek is opgebouwd uit vier delen, elk met een andere setting en een andere focus.

In het eerste deel van het boek strandt Gulliver op het eiland Lilliput, waar de inwoners slechts zes centimeter groot zijn. Hij wordt gevangen genomen door de Lilliputters en wordt gedwongen om te vechten in hun oorlogen. Ondanks de kleine omvang van de inwoners, worden er in dit deel van het boek veel satirische kritieken gegeven op de politiek en de samenleving van die tijd.

In het tweede deel van het boek komt Gulliver terecht in het land Brobdingnag, waar hij juist enorm groot is in vergelijking met de inwoners. Hier wordt hij behandeld als een curiositeit en wordt hij tentoongesteld aan het hof van de koningin. Dit deel van het boek richt zich op de kritiek op de menselijke natuur en de arrogantie van de mens.

Het derde deel van het boek brengt Gulliver naar het eiland Laputa, waar hij kennismaakt met een samenleving van wetenschappers en intellectuelen. Hier worden de absurditeiten van de wetenschap en de academische wereld op satirische wijze belicht.

Het laatste deel van het boek brengt Gulliver naar het land van de Houyhnhnms, waar hij kennismaakt met een ras van rationele paarden en een irrationele mensachtige soort, de Yahoos. In dit deel van het boek wordt de menselijke natuur opnieuw bekritiseerd en wordt er een pleidooi gehouden voor deugdzaamheid en rationaliteit.

Gullivers reizen is een boek dat bekend staat om zijn scherpe satire en maatschappijkritiek. Swift gebruikt de verschillende landen en volkeren die Gulliver tegenkomt als een manier om de tekortkomingen en absurditeiten van de menselijke samenleving aan de kaak te stellen. Het boek is niet alleen een avonturenverhaal, maar ook een diepgaande analyse van de menselijke natuur en de maatschappij.

Gullivers reizen is een tijdloos werk dat nog steeds relevant is in de moderne samenleving. Het boek is een meesterwerk van satire en een must-read voor liefhebbers van klassieke literatuur. Het heeft een blijvende invloed gehad op de literatuur en heeft vele generaties lezers geïnspireerd.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.