Vestdijk, S. (Simon) [Bezorgd door H.T.M. van Vliet, P.J.L.M. Hammann

Schrijver:
Titel: Gepassioneerd wikken en wegen - verspreide essays en kritieken (Prominent-reeks)
ISBN: 9789492395078
Taal: Nederlands
Uitgever: Baarn : Uitgeverij Prominent, [2016]
Bijzonderheden: Gebonden, linnen band met stofomslag, 336 pp. Uitstekend, ongelezen
Prijs: € 28,00
Verzendkosten: € 6,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Vrij van inscripties e.d.
PROMINENT-reeks - Gepassioneerd wikken en wegen - Verspreide essays en kritieken - Bezorgd door H.T.M. van Vliet, P.J.L.M. Hammann en W.A.W. Walstijn. Bloemlezing uit de vele niet eerder gebundelde stukken van Vestdijk

Hoewel Vestdijk geregeld essays en kritieken heeft gebundeld, werd een groot deel van zijn kritisch en beschouwend werk nooit herdrukt. Het materiaal waaruit hij kon putten was te omvangrijk.
In deze bloemlezing zijn alleen ongebundelde essays en kritieken van Vestdijk opgenomen. Muziekessays en astrologische stukken zijn buiten beschouwing gelaten. De meer algemene beschouwingen zijn gekozen met het oog op het inzicht dat zij bieden in opvattingen van Vestdijk over bepaalde culturele vraagstukken of in zijn tijd belangrijke maatschappelijke kwesties. Het is vooral met dit soort beschouwingen dat Vestdijk zijn reputatie als belangrijk essayist vestigde. Ze zijn ook dikwijls typerend voor de periode waarin het essay werd geschreven.
Voor de literaire kritieken zijn stukken gekozen over binnen- en buitenlandse auteurs die nog altijd worden gelezen. Zij markeren bovendien Vestdijks positie in de naoorlogse literaire geschiedenis. Als een van de weinigen had hij oog voor het nieuwe talent dat hij onbevooroordeeld en zonder de toen geldende fatsoensnormen tegemoet trad.
Ten slotte zijn enkele essays opgenomen waarnaar geregeld is verwezen. Door opname in deze bundel zijn ze gemakkelijker te raadplegen.
Over Vestdijks essays en kritieken is veel geschreven. Als kenmerken van zijn beschouwend werk worden genoemd: de dialectische betoogtrant, waarin tegenstellingen worden opgeheven; een voorkeur voor een dilettantistisch en anti-specialistisch uitgangspunt en daardoor een speculatieve opzet. In Vestdijks eigen woorden een vorm van Gepassioneerd wikken en wegen.
Verder lezen

Apollonius uit Sint Hubert

particulier

Logo Apollonius

Bestelt u meerdere boeken, dan verzenden wij ze samen en betaalt u maar één keer verzendkosten. Bij bestellingen met een totaalbedrag van € 50,00 of meer is binnen Nederland de verzending gratis - bij bestellingen onder de 10 kg.
Verzendingen vinden plaats na ontvangst van betaling.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vestdijk, S. (Simon) [Bezorgd door H.T.M. van Vliet, P.J.L.M. Hammann en W.A.W. van Walstijn] - Gepassioneerd wikken en wegen - verspreide essays en kritieken (Prominent-reeks) Vestdijk, S. (Simon) [Bezorgd door H.T.M. van Vliet, P.J.L.M. Hammann en W.A.W. van Walstijn] - Gepassioneerd wikken en wegen - verspreide essays en kritieken (Prominent-reeks) Vestdijk, S. (Simon) [Bezorgd door H.T.M. van Vliet, P.J.L.M. Hammann en W.A.W. van Walstijn] - Gepassioneerd wikken en wegen - verspreide essays en kritieken (Prominent-reeks) Vestdijk, S. (Simon) [Bezorgd door H.T.M. van Vliet, P.J.L.M. Hammann en W.A.W. van Walstijn] - Gepassioneerd wikken en wegen - verspreide essays en kritieken (Prominent-reeks)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Apollonius

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Apollonius
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Apollonius een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Apollonius vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Apollonius kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.