Daniël Defoe, Onbekend - Robinson Crusoe

Schrijver:
Titel: Robinson Crusoe
ISBN: 9789059640184
Uitgever: ImageBooks Factory BV
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 6,30
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Robinson Crusoe is een klassieke avonturenroman geschreven door de Engelse schrijver Daniel Defoe. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1719 en wordt beschouwd als een van de eerste Engelse romans.

Het verhaal draait om de hoofdpersoon, Robinson Crusoe, een jonge man uit York die een avontuurlijk leven wil leiden. Hij besluit zijn familie en comfortabele leven achter te laten om als zeeman de wereld te verkennen. Na een aantal reizen wordt zijn schip echter getroffen door een storm en strandt hij op een afgelegen eiland in het Caribisch gebied.

Crusoe is de enige overlevende van het schipbreuk en moet leren om te overleven in een vijandige omgeving. Hij begint met het bouwen van een eenvoudige schuilplaats en leert hoe hij voedsel kan vinden en zijn eigen kleding kan maken. Hij ontdekt ook dat het eiland bewoond wordt door kannibalen en moet zichzelf beschermen tegen hun dreiging.

Gedurende zijn jaren op het eiland ontwikkelt Crusoe een routine en leert hij zichzelf verschillende vaardigheden aan. Hij houdt een dagboek bij waarin hij zijn ervaringen en gedachten opschrijft. Hij maakt ook een kalender en markeert de dagen van zijn eenzaamheid.

Na enkele jaren ontdekt Crusoe dat er nog een overlevende is op het eiland, Vrijdag genaamd, een inheemse man die hij redt van de kannibalen. Crusoe neemt Vrijdag onder zijn hoede en leert hem Engels en de christelijke religie. Samen bouwen ze een vriendschap op en werken ze samen om te overleven.

Uiteindelijk wordt het eiland bezocht door een groep zeelieden die Crusoe redden en terugbrengen naar Engeland. Hij keert terug naar zijn geboorteland na meer dan 28 jaar op het eiland te hebben doorgebracht.

Robinson Crusoe is een roman die de thema's van avontuur, overleving en menselijke veerkracht verkent. Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Alexander Selkirk, een Schotse zeeman die vier jaar lang op een onbewoond eiland leefde voordat hij werd gered.

Het boek is een klassieker geworden vanwege de levendige beschrijvingen van het leven op het eiland en de psychologische ontwikkeling van de hoofdpersoon. Het onderzoekt ook thema's van eenzaamheid, religie en de relatie tussen mens en natuur.

Robinson Crusoe heeft een blijvende invloed gehad op de literatuur en heeft talloze adaptaties en navolgingen geïnspireerd. Het boek is een tijdloos verhaal dat de lezers meeneemt op een spannend avontuur en hen laat nadenken over de essentie van menselijke wilskracht en veerkracht.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.