Gustaaf Geeraerts, Jonathan Holslag - Macht of mythe?

Schrijver:
Titel: Macht of mythe?
ISBN: 9789054874003
Uitgever: Vubpress
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 30,55
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
'Macht of mythe? Achter de schermen van het Chinese groeimirakel' is een vlijmscherpe analyse en verklaart op een heldere wijze waarom China waarschijnlijk géén wereldmacht zal worden.

Na een lang kluizenaarsbestaan hijst China zich opnieuw op het wereldtoneel. Het land is vast van plan uit te groeien tot een wereldmacht. Dit boek besteedt vooral aandacht aan de buitenlandse politiek van de aspirant-supermacht. Het boek schetst eerst hoe de diplomatieke agenda tot stand komt en vertrekt daarvoor vanuit de binnenlandse sociale, economische en politieke hervormingen. Vervolgens wordt de balans opgemaakt van China’s buitenlandse politiek in Azië, de Verenigde Staten, Europa, Afrika en Latijns-Amerika.

Het boek is een vlijmscherpe analyse en verklaart op een heldere wijze waarom China waarschijnlijk géén wereldmacht zal worden. Het verhaal wordt opgebouwd vanuit diverse invalshoeken: militair, economisch, geopolitiek, diplomatiek, sociaal … Talrijke actuele vraagstukken komen aan bod. Welke richting gaat het uit met de globalisering? Is er sprake van een nieuwe wapenwedloop? Welke toekomst is weggelegd voor Europa? Zijn mensen-rechten nog van tel in een wereld van bitse concurrentie?

Prof. dr. Gustaaf Geeraerts doceert interationale betrekkingen aan de Vrije Universiteit Brussel en is directeur van het Brussels Institute of Contemporary China Studies (BICCS).

Jonathan Holslag verricht onderzoek aan het BICCS en specialiseert zich in strategische vraagstukken in Azië.

Deze doorgewinterde China-watchers reconstrueren de meanders van de Chinese geschiedenis, en peilen in het China van vandaag naar wat de toekomst in petto heeft.

Rik Coolsaet

Hoogleraar Universiteit Gent

Bijna nooit hoor je de vragen stellen die de auteurs van dit boek beantwoorden. Als de blinde vlekken ingekleurd worden, keert de realiteit met haar fricties, bedreigingen en historische gewicht terug. De twee academici schrijven bovendien leesbaar Nederlands, geen geringe prestatie in hun vakdomein.’

Gie Goris

Hoofdredacteur Mo*

Verplichte lectuur voor wie zich wil interesseren voor China zonder zinsbegoocheling.

Johan Maricou

Belgische ambassadeur in Japan, eerder in China

Uniek werk in het Nederlands taalgebied.

Patrick Nopens

Departementshoofd Strategie, Koninklijke Militaire School

Meer informatie over Macht of mythe? Achter de schermen van het Chinese groeimirakel vindt u op deze pagina op de website van VUBPRESS.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gustaaf Geeraerts, Jonathan Holslag - Macht of mythe?