Berk, M.F.M. van den (dr.) - DIE ZAUBERFLÖTE. Een alchemistisch

Schrijver:
Titel: DIE ZAUBERFLÖTE. Een alchemistische allegorie
ISBN: 9789036197380
Taal: Nederlands
Uitgever: Syntax Publishers z.pl. (= Amsterdam) en z.j. (= 1998), derde, gewijzigde druk
Bijzonderheden: Softcover, paperback. Ingenaaid, Pg's. 478. Conditie: goed tot best, wel minimale spoortjes van gebruik (het omslag)
Prijs: € 14,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Iets uit/ over deze studie.
' "Die Zauberflöte" , de laatste opera van Mozart vanaf de première in 1791 tot nu toe de gemoederen sterk bezig houden. De muziek uit die opera heeft van meet af aan tienduizenden weten te ontroeren. Over het verhaal dat in de opera wordt verteld (het libretto) bleef men echter fundamenteel verdeeld. Velen vroegen zich af of het verhaal zelf wel enige serieuze strekking had. Van de Berk heeft in deze studie een opmerkelijke bijdrage geleverd aan de ontsluiering van het verhaal. Hij neemt de lezer mee in een wereld van geheime genootschappen, inwijdingsrituelen en mystieke personages, en toont aan dat in het libretto het grote werk (magnum opus) van alchemisten wordt uitgebeeld. De alchemisten wilden water en vuur verbinden tot een heilig huwelijk tegenstellingen verenigen, zowel op materieel als o spiritueel vlak. Volgens Van den Berk beelden de personages in deze opera de verschillende stoffen en hun transformatie uit. Vanuit de duisternis van de Koningin van de nacht wordt een inwijding opgevoerd die na vele rituele beproevingen uiteindelijk voltrokken wordt in de zonnetempel van Sarastro. De alchemie deed zich als mystieke stroming op het einde van de achttiende eeuw nog sterk gelden in de geheime genootschappen van Wenen. Voor de vrijmetselaar Mozart en zijn logebroeders betrof het hier een spiritualiteit waarin de duistere en lichtende krachten in een mens een conjunctie dienden aan te gaan.

In deze volledig herziene derde druk is naast verschillende verbeteringen en aanvullingen een register van begrippen opgenomen, hetgeen de bruikbaarheid van het boek alleen maar zal vergroten. Dr. M.F.M. van den Berk is als universitair docent verbonden aan de Katholieke Theologische Universiteit te Utrecht. In zijn vakgebied houdt hij zich bezig met 'mystagogie', 'actuele stromingen en theologie' en 'religie en kunst'.
Hij studeerde in Rome, Lyon en Nijmegen en heeft reeds verschillende publicaties op zijn naam staan'.
Verder lezen

BOOKS TO DESIRE uit Zaltbommel

particulier

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Berk, M.F.M. van den (dr.) - DIE ZAUBERFLÖTE. Een alchemistische allegorie Berk, M.F.M. van den (dr.) - DIE ZAUBERFLÖTE. Een alchemistische allegorie Berk, M.F.M. van den (dr.) - DIE ZAUBERFLÖTE. Een alchemistische allegorie Berk, M.F.M. van den (dr.) - DIE ZAUBERFLÖTE. Een alchemistische allegorie Berk, M.F.M. van den (dr.) - DIE ZAUBERFLÖTE. Een alchemistische allegorie Berk, M.F.M. van den (dr.) - DIE ZAUBERFLÖTE. Een alchemistische allegorie Berk, M.F.M. van den (dr.) - DIE ZAUBERFLÖTE. Een alchemistische allegorie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS TO DESIRE

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS TO DESIRE
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS TO DESIRE een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS TO DESIRE vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS TO DESIRE kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.