A. van Es - Anatomie Van Het Gevoel

Schrijver:
Titel: Anatomie Van Het Gevoel
ISBN: 9789059312524
Uitgever: Uitgeverij LEMMA
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 14,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Anatomie van het Gevoel is het klassiek geworden dagboek van een medisch student die tijdens zijn co-assistentschap interne geneeskunde kennismaakt met de ziekenhuiswereld. Op een confronterende en soms zelfs shockerende wijze voltrekt zich de rolwisseling tot 'jonge dokter'. Het werd geschreven als dagboek. Later werd het on afleveringen gepubliceerd in het artsenblad Medisch Contact. Geen serie heeft ooit tot zoveel en zulke felle reacties geleid. Volgens sommigen was de auteur een gevaar voor patiënten en een bedreiging voor artsen. Anderen prezen hem vanwege zijn openhartigheid en vonden dat hij de artsenwereld een spiegel voorhield. De arts Fred Bol, die als hoofdredacteur verantwoordelijk was voor depublicatie, werd meerdere malen gesommeerd om de serie te staken. Eén aflevering werd uit de serie geschrapt om vele jaren later alsnog in MedischContact gepubliceerd te worden.

Precies een kwart eeuw na de oorspronkelijke publicatie werd voor de eerste maal toestemming gegeven om de ingezonden brieven geanonimiseerd af tedrukken in deze jubileumeditie, waarvoor de huidige hoofdredacteur, de arts Ben Crul, een persoonlijke inleiding schreef. In 1999 verscheen er al een herziene en aangevulde druk van 'Anatomie van het gevoel' met het uit de serie geschrapte hoofdstuk en een essay van de auteur met als titel 'Medischemacht en de attitude van de dokter' over het thema van het dagboek. Beide bijdragen zijn overgenomen in deze jubileumeditie. Nieuw is een hoofdstuk vande schrijver over de geschiedenis van 'Anatomie van het gevoel' met enkele onthutsende passages.

Anatomie van het Gevoel werd als best verkochte literaire debuut bekroond met het Gouden Ezelsoor. Dit was één van de zeldzame keren dat de auteur inde openbaarheid trad. Onder zijn echter naam, Ignace Schretlen, had hij toen reeds een boek over het chanson en een een bundel met eigen liedjes engedichten gepubliceerd. Onder de pseudoniemen Michel van Hout en Patrick Bosboom zouden nog drie medische dagboeken volgen, o.a. over zijn werk alshuisarts (1984-2002). Onder zijn eigen naam schreef hij korte verhalen, beschouwingen, gedichten, kinderboeken en boeken over tekeningen en schilderwerken van jonge kinderen. De auteur schrijft al jaren columns voor het blad Medisch Vandaag. Als beeldend kunstenaar exposeerde Ignace Schretlen op vele plaatsen, waaronder ook musea. In het kader van deze jubileumeditie maakte hij een nieuwe serie zeefdrukken, die als illustraties in dit boek zijn opgenomen; in een korte toelichting wordt hierop ingegaan.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

A. van Es - Anatomie Van Het Gevoel