Thielen, Jan - Zorreguieta een biografische schets

Schrijver:
Titel: Zorreguieta een biografische schets
ISBN: 9789053303283
Taal: Nederlands
Uitgever: Mets en Schilt
Bijzonderheden: 2001, paperback, goed exemplaar
Prijs: € 6,50
Verzendkosten: € 4,20 (binnen Nederland)
Meer info:
Jorge Zorreguieta - de schoonvader van kroonprins Willem-Alexander - was achtereenvolgens onderstaatssecretaris en staatssecretaris van Landbouw tijdens het militaire bewind van generaal Videla in Argentinië (1976-1981). Dat maakt hem in Nederland tot een omstreden persoon. Op behendige wijze, met inzet van wetenschap en diplomatie, is Zorreguieta door de Nederlandse regering buiten beeld getoverd.
Maar wie is Jorge Zorreguieta? Wat is zijn achtergrond en hoe verliep zijn carrière in de Argentijnse landbouwwereld? Wat was zijn rol bij de voorbereidingen van de militaire staatsgreep van 1976? Wat was de positie van de burgerbewindslieden tijdens de bloedigste van de vele dictaturen die Argentinië in de twintigste eeuw heeft gekend? Hoe zag deze economische equipe de militaire junta en vice versa? Wat wist Zorreguieta van de 'vuile oorlog' en hoe stond hij daar tegenover? En hoe zien Zorreguieta en zijn ex-collega's vandaag de dag op deze dramatische periode terug?
Op basis van tientallen gesprekken met de hoofdpersoon en collega-bewindslieden, alsmede vele schriftelijke bronnen, brengt Jan Thielen in dit boek het leven van Jorge Zorreguieta in kaart. Het is een onthullende biografische schets van Zorreguieta tegen de achtergrond van de even kleurrijke als tragische Argentijnse geschiedenis.
Verder lezen

Ann d'er Winkel

zakelijk

Ann d'er Winkel uit Driebergen-Rijsenburg

Logo Ann d'er Winkel

De getoonde portokosten bij het boek zijn de portokosten per bestelling in Nederland voor thuisbezorging. Bestellingen worden, na betaling, verstuurd tijdens openingsdagen. Portokosten worden per bestelling gerekend en niet per boek. Ophalen in Driebergen is ook mogelijk (graag vermelden bij bestellen) Retourkosten voor koper. Kijk bij www.annderwinkel.nl voor meer informatie.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Thielen, Jan - Zorreguieta een biografische schets Thielen, Jan - Zorreguieta een biografische schets