MERKEN, LUCRETIA WILHELMINA VAN - Het nut der tegenspoeden, bri

Schrijver:
Titel: Het nut der tegenspoeden, brieven en andere gedichten van Lucretia Wilhelmina van Merken.
Uitgever: Amsterdam Pieter Meijer
Bijzonderheden: 1768. (2e). Frontispiece + drukkersvignet. Perkament. 4°. (VIII) 344 (5) pp. *gedeelte schutblad voorin ontbreekt; reparatie op Franse titel met plakband (beide zijden); oude stempel op Franse titel; perkament iets gevlekt; verder in goede staat*
Prijs: € 95,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Lucretia Wilhelmina van MerkenGodsdienst als antwoord op leed en verdrietAmsterdam 1721 - Leiden 1789De beroemdste dichteres in de achttiende eeuw was Lucretia Wilhelmina van Merken. Betje Wolff was een groot fan van haar en schreef verschillende bewonderende brieven aan de schrijfster, die getrouwd was met de al even beroemde dichter-koopman Nicolaas Simon van Winter. In 1777: 'U bent mevrouw Van Winter & ik ben maar een boerse domineesvrouw, heel goed; u bent de grootste dichteres van ons land & ik schrijf gerijmd proza; ik weet het?. Van Merken reageerde koel of helemaal niet. De dichteres liet zich liever niet zien in het grachtengordelcircuit. Een uitzondering maakte ze voor de verlichte kring dichters rond de Amsterdamse uitgever Pieter Meijer. In deze kring werkte ze vanaf 1758 mee aan verschillende psalmberijmingen. Een klassiek geworden psalm, nr. 42, is van haar hand: 't Hijgend hert, der jacht ontkomen/schreeuwt niet sterker naar 't genot/ Van de frisse waterstromen,/Dan mijn ziel verlangt naar God.'Leren van tegenslagenIn 1762 werd Van Merken op slag beroemd door het leerdicht Het nut der tegenspoeden. In dit gedicht, bijna 900 regels lang, betoogt de dichteres dat tegenslagen zinvol zijn in het leven. Ze houden de mensen bescheiden, relativeren en zorgen ervoor dat men niet ten prooi valt aan de vele verleidingen van het leven.
Verder lezen

Antiquariaat Isis

zakelijk

Antiquariaat Isis uit Groningen

Logo Antiquariaat Isis

Verzendkosten Nederland:
brievenbuspost Euro 3,85 (t/m 2 kilo Postnl track and trace ) Pakketpost t/m 10 kilo Euro 5,75 (DPD servicepunt) of 6,85 DPD thuis (track and trace tot en met 10 kilo) of 6,25 (track and trace tot en met 3 kilo). Pakketpost DHL Euro 6.25 (track and trace)
Verzendkosten België: Pakketpost t/m 20 kilo Euro 8,15 of 7,00 tot 3 kilo (DPD track and trace). Wij vragen vooruitbetaling.
Antiquariaat Isis is een algemeen antiquariaat, gespecialiseerd in filosofie, geschiedenis, literatuur (nederlands, engels, duits, frans), religie, esoterie en oude en bijzondere boeken
Lid van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren
Lid van de International League of Antiquarian Booksellers
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

MERKEN, LUCRETIA WILHELMINA VAN - Het nut der tegenspoeden, brieven en andere gedichten van Lucretia Wilhelmina van Merken.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Antiquariaat Isis

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Antiquariaat Isis
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Antiquariaat Isis
    Kamer van Koophandel nummer: 02037790
    NL006159394B01
    http://www.isis-books.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Antiquariaat Isis een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Antiquariaat Isis vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Antiquariaat Isis kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.