Leeuwen, A. van & J. Arntz & M.C. Krinkels - Het zedelijke - zi

Schrijver:
Titel: Het zedelijke - zijn wezen en zijn verband met godsdienst en cultuur / De religieuze aanspraken van het ethische / Ethiek en cultuur
Taal: Nederlands
Uitgever: Utrecht : Het Spectrum, 1962
Bijzonderheden: Gebrocheerd, 61pp. in goede staat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Vrij van inscripties e.d. Beetje gebruind
Overdruk uit de "Annalen"van het Thijmgenootschap
Jaargang L Aflevering III (december 1962)

Het Thijmgenootschap is een Nederlandse vereniging voor wetenschap en levensbeschouwing die is opgericht door katholieke intelligentsia. Het tijdschrift De Annalen van het Thijmgenootschap verschijnt viermaal per jaar met telkens een integrale aflevering als Thijmessay.
Geschiedenis
In 1904 werd de Vereniging tot het Bevorderen van de Beoefening der Wetenschap onder de Katholieken in Nederland opgericht door pater I. Vogels s.j. en prof. dr. Th. Vlaming in 's-Gravenhage. De bedoeling was om de ondervertegenwoordiging van katholieke geleerden aan universiteiten weg te werken waarmee de vereniging aan de wieg stond van de verzuiling. In tegenstelling tot de Radboudstichting die de katholieke grondstellingen wilden bewaken hield deze Wetenschappelijke Katholieke zich ver van klerikale bemoeizucht. In 1907 werden de Annalen voor het eerst uitgegeven en in 1929 werd in een lustrum teruggeblikt op een kwarteeuw activiteit. In de eerste helft van de 20ste eeuw heeft de vereniging een belangrijke bijdrage geleverd aan de katholieke emancipatie.
In 1947 werd de vereniging herdoopt tot het Thijmgenootschap, naar de 19de eeuwse schrijver Joseph Alberdingk Thijm. Na het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) kende de vereniging een zware terugval van haar ledenaantal. Het lidmaatschap is sinds 1969 niet meer beperkt tot katholieken. Binnen het genootschap bestaan vier afdelingen: een rechtskundige, een letterkundige, een filosofische en een katholiek-theologische. In 1981 werd het Thijmgenootschap verrijkt met een medische afdeling door een fusie met de Rooms-Katholieke Artsenvereniging.
De huidige bestuursvoorzitter is commissaris van de Koning van Noord-Brabant, Wim van de Donk. De voorzitter van de wetenschappelijke raad is prof. dr. Gabriel van den Brink.
(Wikipedia)
Verder lezen

Apollonius uit Sint Hubert

particulier

Logo Apollonius

Bestelt u meerdere boeken, dan verzenden wij ze samen en betaalt u maar één keer verzendkosten. Bij bestellingen met een totaalbedrag van € 50,00 of meer is binnen Nederland de verzending gratis - bij bestellingen onder de 10 kg.
Verzendingen vinden plaats na ontvangst van betaling.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Leeuwen, A. van & J. Arntz & M.C. Krinkels - Het zedelijke - zijn wezen en zijn verband met godsdienst en cultuur / De religieuze aanspraken van het ethische / Ethiek en cultuur Leeuwen, A. van & J. Arntz & M.C. Krinkels - Het zedelijke - zijn wezen en zijn verband met godsdienst en cultuur / De religieuze aanspraken van het ethische / Ethiek en cultuur Leeuwen, A. van & J. Arntz & M.C. Krinkels - Het zedelijke - zijn wezen en zijn verband met godsdienst en cultuur / De religieuze aanspraken van het ethische / Ethiek en cultuur

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Apollonius

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Apollonius
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Apollonius een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Apollonius vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Apollonius kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.