Anton Wessels - Islam Verhalenderwijs

Schrijver:
Titel: Islam Verhalenderwijs
ISBN: 9789057120152
Uitgever: Nieuwezijds
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Zijn de westerse en de islamitische wereld te verzoenen?
Velen noemen Islam en terrorisme in een adem. Terroristen plegen hun aanslagen in naam van de heilige oorlog en commentatoren verbinden fundamentalisme, fanatisme, geweld en geloof vaak veel te gemakkelijk. De overgrote meerderheid van de moslims voelt zich met de denkbeelden van deze extremistische geloofsaanhangers niet verwant. Islam en salam (= shalom) wil zeggen: vrede.

Deze tijd vraagt meer dan ooit om wederzijds begrip, Islam verhalenderwijs wil daartoe bijdragen. Anton Wessels verbindt de verhalen uit de joodse, christelijke en islamitische traditie. Hij laat zien dat koran en bijbel, naast verschillen, veel gemeenschappelijks bevatten. Aan de hand van literaire fragmenten uit heden en verleden bespreekt hij onze westerse ideeën over de islam. En met de verhalen van schrijvers tussen twee culturen, onder wie vrouwen en jongeren, toont hij de belevingswereld van moslims die in de diaspora leven in het Westen. Door al deze verhalen in samenhang met elkaar en hun omgeving te bespreken geeft hij een genuanceerd beeld van hoe moslims, én wijzelf, omgaan met vragen van geloof, leer en leven.

Anton Wessels is hoogleraar godsdienstwetenschap, in het bijzonder van de islam, aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Anton Wessels - Islam Verhalenderwijs