S. Pieterse - De buik van de lezer

Schrijver:
Titel: De buik van de lezer
ISBN: 9789460040078
Uitgever: Vantilt, Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 12,25
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het onderzoek naar Multatuli spitste zich tot op heden toe op Max Havelaar en op Multatuli¿s biografie. Aan de zeven bundels omvattende Ideën ¿ een monument in de Nederlandse literatuur- en cultuurgeschiedenis ¿ is nog niet eerder een boekpublicatie gewijd. Ten onrechte. De buik van de lezer maakt deze intrigerende tekst voor het eerst voor een breder publiek toegankelijk. Saskia Pieterse belicht vier thema¿s uit Multatuli¿s Ideën: Multatuli¿s individualisme, zijn houding tegenover de christelijke theologie, zijn denkbeelden over geschiedenis en geschiedschrijving, en ten slotte zijn literatuuropvatting. Multatuli wierp zich met zijn Ideën vol overtuiging in het strijdperk van de publieke discussie, maar hij weigerde consequent zich aan te sluiten bij een bestaande politieke stroming of grotere maatschappelijke beweging. Daarmee zijn de Ideën dus niet alleen een intrigerend tijdsdocument, maar ook nog een demonstratie van een ¿kwikachtige¿ manier van denken en schrijven. De lezer springt heen en weer tussen vertellingen, parabels, aforismen, polemieken, toneelteksten en kritieken, zonder dat we in één van die teksten een afgeronde conclusie vinden. In De buik van de lezer wordt duidelijk waarom Multatuli¿s Ideën vragen om een interpretatie waarin zowel het engagement van de schrijver, als zijn literair-filosofische ¿ontsnappingsdrift¿, in hun volle complexiteit worden belicht.

Saskia Pieterse is als onderzoeker verbonden aan de leerstoelgroep Moderne Nederlandse letterkunde van de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is ze als docent Cultuurwetenschappen werkzaam bij de Open Universiteit Nederland.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

S. Pieterse - De buik van de lezer