B.J. van Wijckmade - Wipneus en Pim "Bij de knuppelmannetjes".

Schrijver:
Titel: Wipneus en Pim "Bij de knuppelmannetjes".
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Schenk
Bijzonderheden: Illustraties H. Ramaekers, staat is goed met gebruikssporen maar voor leeftjd niks op aan te merken
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Wipneus en Pim zijn stiekem naar de zolder van het paleis gegaan. Er staat een geheimzinnige kist. In de kist zit een prachtige verrekijker. Als ze door de verrekijker kijken, zien ze dat ergens in het bos rook omhoog komt. Wipneus en Pim willen wel eens weten waar de rook vandaan komt en gaan op onderzoek uit. Zo ontdekken ze in het bos Baas Bosbes. Hij is op zoek naar het paleis van koning Goedhart, want hij heeft een brief voor de koning. De brief blijkt van koning Chrysanthus van Floraland te zijn. Hij schrijft dat alle kabouters in zijn land zijn betoverd door de vuurman Flammas. Wipneus en Pim gaan op pad om uit te zoeken wat er allemaal aan de hand. Onderweg komen ze Jan Knal, de jager, tegen die hun gevangen neemt. Gelukkig ontsnappen ze, maar dan komen ze prins Lorenzo de Vallorosa, zoon van koning Wijnand, net zijn paard Moor tegen. Samen gaan ze op pad. De weg houdt echter op bij de Spookberg. Er is alleen nog maar een deur. Als ze naar binnen gaaan, komen ze in een lange gang en uiteindelijk in het land van Flammas. Hier is alles heet. Wipneus wordt gevangen genomen door Flammas, betoverd in een knuppelmannetje en gevangen gezet bij de kabouters van koning Chrysanthus. Allemaal zijn het knuppelmannetjes die elke dag hard moeten werken voor de gemene tovenaar Flammas. Het lukt Wipneus om de volgende dag te ontsnappen, maar hij is nog wel steeds een knuppelmannetje! Prins Lorenzo en Pim hebben intussen ook niet stilgezeten. Ze zoeken water, omdat ze dorst hebben. Dan is er opeens een groene slang. Het lukt de prins om de slang dood te maken, Maar kijk nu eens; het wordt een fee. Het is koningin Fresia die ook al betoverd was door de vuurman. Zij weet hoe de tovenaar onschadelijk kan worden gemaakt: met water. En zo leggen de prinses, de prins en Pim een lange buis aan om het water van de rivier naar het paleis van Flammas te kunnen brengen. En als ze alles onderspuiten, verdwijnt de hitte, Flammas en het paleis. De koning en de knuppelmannetjes worden bevrijd. Wipneus en Pim krijgen een paar pony's, zodat ze na dit avontuur weer snel naar huis kunnen.

Wipneus en Pim bij de knuppelmannetjes is deel zes van de serie Wipneus & Pim. en serie geschreven door meerdere auteurs onder het pseudoniem B.J. van Wijckmade. Wipneus en Pim bij de Knuppelmannetjes is geschreven in het jaar 1954.

De boeken van Wipneus & Pim stonden in de jaren 1940 t/m 1980 in vrijwel iedere kinderkamer standaard in de boekenkast en werden veelvuldig door de kinderen gelezen en door menig ouder op jonge leeftijd voorgelezen
Verder lezen

BK Boeken uit Hilversum

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

B.J. van Wijckmade - Wipneus en Pim "Bij de knuppelmannetjes". B.J. van Wijckmade - Wipneus en Pim "Bij de knuppelmannetjes". B.J. van Wijckmade - Wipneus en Pim "Bij de knuppelmannetjes".

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BK Boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BK Boeken
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BK Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BK Boeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BK Boeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.