Freely, John - DE VERDWENEN MESSIAS. Het verbijsterende verhaal

Schrijver:
Titel: DE VERDWENEN MESSIAS. Het verbijsterende verhaal van Sabbatai Sevi, wiens messianistische beweging voortkwam uit de mystiek van de kabbala. Oorspr. titel: "The Lost Messiah". Vert.: Victor Verduin
ISBN: 9789045010120
Taal: Nederlands
Uitgever: Atlas Amsterdam/ Antwerpen z.j. (= 2005)
Bijzonderheden: Softcover, paperback. Garenloos/ gelijmd. Met afbeeldingen en foto's (zw/w, gecoat papier). Pg's. 312. Conditie: puntgaaf, want: nieuw
Prijs: € 6,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Iets uit/ over dit boek.
'Het geloof in de Messias die ooit de mensheid zal verlossen en de wereld zal redden is diep verankerd in het joodse geloof. In de zeventiende eeuw wordt in Izmir, in het Ottomaanse rijk, Sabbatai Sevi geboren. Deze rabbi is ervan overtuigd dat hij de langverwachte Messias is; hij reist door het land om volgelingen te verzamelen, wat hem goed afgaat. Zelfs wanneer Sevi zich tot de islam bekeert zijn er velen die hem trouw blijven. Zij vormen de joods-islamitische sekte van de Dönme, die ook nu nog bestaat. De Dönme geloven dat Sevi niet dood is, maar enkel onzichtbaar en dat hun Messias zal terugkeren aan het einde der tijden.

"De verdwenen Messias" is een meeslepend en onbekend hoofdstuk uit de joodse religieuze geschiedenis dat zich afspeelt in de paleizen van de sultan in Istanbul, het getto van Venetië en Rome, de joodse scholen in Jeruzalem en Safed, en in de synagogen in Noord-Afrika'.

'De auteur beschrijft zijn zoektocht naar het verhaal van de in de zeventiende eeuw 'verdwenen' joodse messias Sabbatai Tsevi, in 1626 geboren in Izmir uit Joodse ouders. Hij werd opgeleid tot rabbijn, in 1665 verklaarde hij zichzelf tot messias. Hij kreeg veel volgelingen, maar mocht vanwege zijn onconventionele gedrag in Izmir geen gemeente leiden. In 1626 werd hij uit zijn woonplaats verbannen maar kwam later weer terug. Om zijn leven te redden, bekeerde hij zich tot de islam. Veel aanhangers volgden zijn voorbeeld. Zij vormden een geheime sekte die bekend staat als de 'Dönme'; 'overlopers'. De auteur volgt de belevenissen van Sabbatai nauwkeurig en weet door minutieus onderzoek veel feiten uit diens veelbewogen leven op te sporen. Vanaf zijn jeugd was Tsevi gefascineerd door de mystieke traditie van het jodendom en verdiepte zich in de kabbala en andere stromingen. In 1665 had een zekere Nathan, een kabbalist uit Gaza, een visioen met een afbeelding van Tsevi, waarin deze werd aangekondigd als de verlosser die de tien stammen van Israel zou verenigen. Nathan van Gaza werd de profeet van Tsevi.
Het boek biedt vervolgens een verslag van de levensgevaarlijke omzwervingen van mensenmassa's die zich daarbij in West-Europa aansloten'.
Verder lezen

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Freely, John - DE VERDWENEN MESSIAS. Het verbijsterende verhaal van Sabbatai Sevi, wiens messianistische beweging voortkwam uit de mystiek van de kabbala. Oorspr. titel: "The Lost Messiah". Vert.: Victor Verduin Freely, John - DE VERDWENEN MESSIAS. Het verbijsterende verhaal van Sabbatai Sevi, wiens messianistische beweging voortkwam uit de mystiek van de kabbala. Oorspr. titel: "The Lost Messiah". Vert.: Victor Verduin Freely, John - DE VERDWENEN MESSIAS. Het verbijsterende verhaal van Sabbatai Sevi, wiens messianistische beweging voortkwam uit de mystiek van de kabbala. Oorspr. titel: "The Lost Messiah". Vert.: Victor Verduin Freely, John - DE VERDWENEN MESSIAS. Het verbijsterende verhaal van Sabbatai Sevi, wiens messianistische beweging voortkwam uit de mystiek van de kabbala. Oorspr. titel: "The Lost Messiah". Vert.: Victor Verduin Freely, John - DE VERDWENEN MESSIAS. Het verbijsterende verhaal van Sabbatai Sevi, wiens messianistische beweging voortkwam uit de mystiek van de kabbala. Oorspr. titel: "The Lost Messiah". Vert.: Victor Verduin Freely, John - DE VERDWENEN MESSIAS. Het verbijsterende verhaal van Sabbatai Sevi, wiens messianistische beweging voortkwam uit de mystiek van de kabbala. Oorspr. titel: "The Lost Messiah". Vert.: Victor Verduin

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij jsgoodbook

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met jsgoodbook
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en jsgoodbook een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van jsgoodbook vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • jsgoodbook kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.