Sergei Rachmaninoff, arr. Hubay - Élégie op. 3 nr. 1, viool en

Schrijver:
Titel: Élégie op. 3 nr. 1, viool en piano
Uitgever: Paris, J Hamelle. Ancienne Maison J. Maho 22, Boulevard Malesherbes
Bijzonderheden: U.S.A. Copyright 1925 by Hamelle. E.200.H. Vioolpartij: 3 blz. Pianobegeleiding: 7 blz., 27 cm x 34,5 cm, 74 g
Prijs: € 23,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Deze Élégie is het eerste deel uit ‘Morceaux de Fantaisie, opus 3’, een verzameling van vijf stukken voor piano solo. Rachmaninov (1873-1943) schreef het werk in 1892 vlak nadat hij was afgestudeerd aan het Moskou Conservatorium. Hij droeg het op aan een van zijn docenten daar, de pianist, componist en professor Anton Arenski. De toen 19 jarige en arme Rachmaninov liet het werk ook zien aan Peter Tsjaikovski die het zeer goed vond en hem aanmoedigde.

Jenö Hubay (1858-1934), bewerkte de Élégie voor viool en piano. Deze Hongaarse violist kreeg eerst les van zijn vader aan het conservatorium van Boedapest en daarna ging hij in Berlijn studeren bij Joseph Joachim en in Brussel bij Henry Vieuxtemps. Hubay was zo beloftevol dat hij meteen na de dood van Vieuxtemps professor werd aan het Brussels conservatorium. Trouwens, daar staat beneden in de hal van de grote Concertzaal nog steeds zijn borstbeeld. Jenö Hubay speelde samen met o.a. Liszt en Brahms en was de leraar van o.a. Joseph Szigeti, Stefi Geyer, André Gertler, Sandor Vegh... Hij wordt beschouwd als de vader van de Hongaarse vioolschool. Ook als componist – hij schreef o.a. vier vioolconcerto’s - is hij het ontdekken waard.

Hier 2 uitvoeringen van Hubay’s prachtige versie voor viool en piano:
https://www.youtube.com/watch?v=a-varoDpudk
https://www.youtube.com/watch?v=-v8VMl0dB_g
Voor de liefhebbers: een historische opname uit 1927:
https://www.youtube.com/watch?v=D4-pSr9TJJI

Partituur uit 1925 (1ste druk). Deze ongeveer honderdjarige heeft een mooi bruine patina, wat platgestreken plooien en een paar reparaties (zie foto’s). Geen aantekeningen en komt uit een rookvrije omgeving. In het algemeen nog in redelijk goede staat en bewaard in een zuurvrij polypropyleen hoesje.
Verder lezen

Ben's discoveries uit Budingen

zakelijk

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Sergei Rachmaninoff, arr. Hubay - Élégie op. 3 nr. 1, viool en piano Sergei Rachmaninoff, arr. Hubay - Élégie op. 3 nr. 1, viool en piano Sergei Rachmaninoff, arr. Hubay - Élégie op. 3 nr. 1, viool en piano Sergei Rachmaninoff, arr. Hubay - Élégie op. 3 nr. 1, viool en piano Sergei Rachmaninoff, arr. Hubay - Élégie op. 3 nr. 1, viool en piano

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ben's discoveries

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ben's discoveries
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Vandenwijngaerden Benedictus
    Kamer van Koophandel nummer: 0819543397
    BE0819543397
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ben's discoveries een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ben's discoveries vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ben's discoveries kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.