Christin Dodwell, Trudy Schermer-Lodema - Reiziger te paard

Schrijver:
Titel: Reiziger te paard
ISBN: 9789064101946
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 5,20
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Christina Dodwells favoriete manier van reizen, te paard, bood haar de vrijheid zich in haar eentje door enkele van de meest ongerepte delen van de wereld te wagen. Haar reis die haar van Oost-Turkije naar Cappadociê, Iran, Pakistan en weer terug voerde, bleef binnen de grenzen van het Perzische Rijk. Zij bezocht oude steden als Persepolis en Pasargadae en reisde door een verscheidenheid van landschappen, te midden van sneeuwtoppen, zoutmeren en rijstvelden. Ook logeerde zij bij en kwam in contact met vele plaatselijke bewoners, onder wie enkele paardenfokkers die het eens vrijwel uitgestorven Kaspische paard fokten.
Bij haar terugkeer in Oost-Turkije kocht zij haar lievelingspaard, Keyif, een schitterende grijze Arabische volbloedhengst. Samen gingen zij van Erzurum naar het Vanmeer en trokken zij verder tot aan de Russische grens naar de berg Ararat, op
zoek naar de ark van Noach.
Reiziger te paard is een adembenemend verslag van een betoverende reis, verteld door een van de meest onverschrokken literair actieve ontdekkingsreizigers van vandaag.
Christina Dodwell maakte haar eerste reis te paard in 1975, als begin van een driejarige reis door Afrika, die zij heeft beschreven in haar eerste boek Travels With Fortune. Andere reizen te paard volgden, waarover zij vertelt in In Papua New Guinea en An Explorer’s Handbook. Nadat zij was afgeworpen door een bronco, een half wild paard, waarbij zij drie gebroken ribben opliep, maakte Christina voor haar verkenningstocht door China, het onderwerp van haar blijvend populaire A Traveller in China, gebruik van een kano, verscheidene fietsen en haar eigen twee benen. Zij keerde terug tot haar eerste liefde - reizen te paard - voor de, tochten door Turkije en Iran waarover zij in dit boek vertelt, maar ging over op een nog minder orthodoxe reismethode voor haar laatste avontuur, haar reis door West-Afrika per ultralicht vliegtuig, die zij beschrijft in Travels with Pegasus.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Christin Dodwell, Trudy Schermer-Lodema - Reiziger te paard