Graham Greene - Onze man in havanna

Schrijver:
Titel: Onze man in havanna
ISBN: 9789024518586
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 12,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
'Onze man in Havanna' is een roman geschreven door Graham Greene. Het boek speelt zich af in de jaren vijftig van de vorige eeuw, ten tijde van de Koude Oorlog. Het verhaal volgt de hoofdpersoon James Wormold, een Britse stofzuigerhandelaar die in Havana, Cuba woont.

Wormold leidt een rustig leven in Havana, waar hij een winkel runt en zijn tienerdochter Milly opvoedt. Op een dag wordt hij benaderd door de Britse inlichtingendienst, die hem vraagt om als spion te werken. Wormold, die geld nodig heeft, stemt toe en begint fictieve rapporten over Cubaanse militaire installaties te verzinnen. Hij creëert zelfs een hele reeks fictieve agenten om zijn verhalen geloofwaardiger te maken.

Terwijl Wormold steeds dieper verstrikt raakt in zijn eigen leugens, begint de situatie in Cuba steeds gevaarlijker te worden. Er vinden politieke intriges plaats en er dreigt een mogelijke invasie van Cuba door de Verenigde Staten. Wormold wordt geconfronteerd met de gevolgen van zijn verzinsels en moet beslissen hoe ver hij bereid is te gaan om zijn eigen leven en dat van zijn dochter te redden.

'Onze man in Havanna' is een satirische roman die de absurditeit van spionage en de Koude Oorlog belicht. Graham Greene gebruikt humor en ironie om de hypocrisie en de onbetrouwbaarheid van de inlichtingendiensten te laten zien. Hij schetst een beeld van een wereld waarin niets is wat het lijkt en waarin iedereen zijn eigen agenda heeft.

Het boek is ook een kritiek op de Britse koloniale mentaliteit en de arrogantie van de westerse mogendheden. Greene laat zien hoe de Britse inlichtingendienst bereid is om mensen als Wormold te misbruiken voor hun eigen doeleinden, zonder rekening te houden met de gevolgen voor de betrokkenen.

'Onze man in Havanna' is een meeslepende en humoristische roman die de lezer aan het denken zet over de aard van waarheid en de complexiteit van menselijke relaties. Het boek combineert spanning, satire en maatschappijkritiek op een meesterlijke manier. Het is een tijdloos verhaal dat nog steeds relevant is in de hedendaagse wereld van politieke intriges en geheime operaties.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.