William Shakespeare, William Shakespeare - Othello

Schrijver:
Titel: Othello
ISBN: 9789044602173
Uitgever: Prometheus
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Othello is een tragedie geschreven door William Shakespeare, die voor het eerst werd opgevoerd in 1604. Het verhaal speelt zich af in Venetië en Cyprus en draait om de hoofdpersonages Othello, Desdemona en Iago.

Othello, een Moorse generaal in het Venetiaanse leger, is net getrouwd met Desdemona, een jonge en mooie Venetiaanse vrouw. Ze worden verliefd op elkaar ondanks hun verschillende achtergronden en culturen. Othello is een gerespecteerde en bewonderde militaire leider, maar hij wordt geplaagd door gevoelens van onzekerheid en twijfel over zijn huwelijk.

Iago, een luitenant van Othello, is jaloers op zijn succes en heeft wrok tegen hem. Hij smeedt een plan om Othello te vernietigen en gebruikt daarbij Desdemona als zijn instrument. Iago manipuleert de gevoelens van Othello door hem te laten geloven dat Desdemona hem bedriegt met een andere man, Cassio, een jonge officier in het leger.

Othello wordt steeds meer verteerd door jaloezie en wantrouwen. Hij wordt overtuigd van Desdemona's ontrouw en raakt geobsedeerd door de gedachte aan haar verraad. Onder invloed van Iago begint Othello zijn vrouw te beschuldigen en te mishandelen, wat uiteindelijk leidt tot een tragische climax.

Desdemona, onschuldig en trouw aan haar man, probeert tevergeefs haar onschuld te bewijzen. Ze wordt geconfronteerd met de woede en gewelddadigheid van Othello, maar blijft vasthouden aan haar liefde voor hem. Uiteindelijk wordt ze vermoord door Othello, die volledig is overgenomen door zijn jaloezie en woede.

Wanneer Othello uiteindelijk ontdekt dat hij is misleid door Iago en dat Desdemona onschuldig is, is het te laat. Hij beseft de omvang van zijn fouten en de tragedie die hij heeft veroorzaakt. Vol van spijt en berouw pleegt Othello zelfmoord, waarmee hij een einde maakt aan zijn eigen leven en de tragedie tot een tragisch einde brengt.

Othello is een meesterwerk van Shakespeare dat de destructieve kracht van jaloezie en wantrouwen onderzoekt. Het stuk behandelt thema's als liefde, verraad, racisme en de complexiteit van menselijke emoties. Het toont de tragische ondergang van een nobele en geliefde held, die wordt verleid door de manipulaties van een kwaadaardige en jaloerse vijand.

Het stuk is bekend om zijn krachtige dialogen, die de innerlijke conflicten en emoties van de personages weerspiegelen. Het onderzoekt ook de sociale en culturele spanningen van die tijd, met name de raciale vooroordelen en stereotypen die Othello als een buitenstaander ervoer.

Othello is een tijdloos stuk dat nog steeds relevant is in de moderne samenleving. Het laat zien hoe jaloezie en wantrouwen relaties kunnen vernietigen en mensen tot extreme daden kunnen drijven. Het is een aangrijpende tragedie die de lezer of toeschouwer meesleept in de emotionele reis van de personages en hen confronteert met de duistere kanten van de menselijke natuur.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

William Shakespeare, William Shakespeare - Othello