Konrad Dietzfelbinger,. Vertaling Corrie Bersee van den Berg -

Schrijver:
Titel: Mysteriescholen van het oude Egypte via het oerchristendom tot de rozenkruisers in deze tijd
ISBN: 9789020241891
Taal: Nederlands
Uitgever: AnkhHermes, Uitgeverij uit 2000 2e Druk te Deventer
Bijzonderheden: Gebonden 21x12 formaat 317 pagina's [harde kaft]
Prijs: € 69,75
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Mysteriescholen zijn de bakens in de tijd die het esoterische gedachtegoed door de eeuwen heen levend houden. De inwijdelingen worden getransformeerd doordat zij zich verbinden met een leer van een school/traditie en daarbij hun innerlijke binding aan bezit en vastomlijnde denkbeelden opgaven. Doel van een school is altijd haar leerlingen toegang te verschaffen tot de wereld van de geest en hun behulpzaam te zijn op de weg der mysteriën. In dit boek worden - na een uitvoerige inleiding over de psychologie van de mysterieleerling, de mysterieweg, inwijding en beproeving - zeven hoofdstromingen belicht: Egypte - Osiris- en Isismythe. De school van Pythagoras in Zuid-Italië - Pythagoras had een geweldige uitstraling. Het getal vormde het middelpunt van zijn leer. Socrates en Plato - Aan de hand van overgeleverde dialogen van Plato kunnen we de weg, die de mysterieleerling-filosoof ging, heel concreet en aanschouwelijk nagaan. Het oerchristendom - De weg die de eerste christenen gingen en de weg die Jezus, de stichter van het christendom, hen voorging. De gnosis - De verwezenlijking van het christendom, het ervaren van de spirituele dimensie van de kosmos. De katharen - Rond 1000 na Chr. kwam in de huidige Languedoc de eerste mysterieschool van het middeleeuwse christendom op. Haar relatie tot de graal en het Parzival-epos is bekend. De rozenkruisers - Door middel van drie publicaties tussen 1614 en 1616 trad een broederschap in de openbaarheid, die verklaarde met deze manifesten een algemene wereldhervorming te beginnen van cultuur, religie en wetenschap.
Verder lezen

De Olde Jan uit Herwen

particulier

Logo De Olde Jan

de olde Jan Van alles en nog wat en
donderdag en zaterdag morgen snuffelmorgen .. de olde Jan nu ook op twitter ... er is geen betere buur dan de natuur Januari is de Louwmaand de natuur in Januari : kleumende ijsvogels en bloeiende toverhazelaar & februari - sprokkelmaand .. Maart - Lentemaand .. April, Grasmaand & Filosofiemaand .. Mei, Bloeimaand. Juni Zomermaand. Juli Hooimaand. Augustus Oogstmaand. September Herfstmaand.Oktober, Wijnmaand, November Slachtmaand. December, Wintermaand met Onnozele kinderen .. wilt Uw zeker zijn laat het ons weten dan verzenden wij met bar code , Bezorging vindt plaats via TNT
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Konrad Dietzfelbinger,. Vertaling Corrie Bersee van den Berg - Mysteriescholen  van het oude Egypte via het oerchristendom tot de rozenkruisers in deze tijd Konrad Dietzfelbinger,. Vertaling Corrie Bersee van den Berg - Mysteriescholen  van het oude Egypte via het oerchristendom tot de rozenkruisers in deze tijd Konrad Dietzfelbinger,. Vertaling Corrie Bersee van den Berg - Mysteriescholen  van het oude Egypte via het oerchristendom tot de rozenkruisers in deze tijd Konrad Dietzfelbinger,. Vertaling Corrie Bersee van den Berg - Mysteriescholen  van het oude Egypte via het oerchristendom tot de rozenkruisers in deze tijd

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Olde Jan

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Olde Jan
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Olde Jan een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Olde Jan vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Olde Jan kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.